Hlavní obsah

Červenka a Sobotka posílí během výluky NHL slávistický útok

Praha

Hokejová extraliga těží z výluky v NHL, fanoušci se mohou těšit na zástup hvězd. Nejnovější posily ze zámoří oznámila pražská Slavia, která vylepší útok o Romana Červenku z Calgary a Vladimíra Sobotku ze St. Louis. Pokud klub stihne vše vyřídit včas, oba nastoupí už do středečního souboje s Kladnem, v jehož dresu se v O2 areně představí Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Červenka

Článek

Oba odchovanci pražského klubu, šestadvacetiletý Červenka i o necelé dva roky mladší Sobotka, se Slavií již od léta trénují. Na definitivu možnosti středečního startu si ale musí oba ještě počkat. "Čekáme na potvrzení transferu od IIHF, pak budou moci oba hrát," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Slavie a hlavní trenér Vladimír Růžička.

Ten již s předstihem avizoval, že má v případě výluky o oba hráče velký zájem a byl s nimi dopředu domluvený. Měl dokonce také jasno, že je spolu nasadí do jedné útočné formace. "Určitě budu chtít, aby hráli spolu v jedné lajně. Vláďa Sobotka je z NHL zvyklý hrát s centrem dozadu, my tak hrajeme s levým křídlem. Nechci předělávat další lajny, takže Roman by šel na centra a Vláďa doleva," naznačil Růžička své záměry na klubovém webu.

Reklama

Související témata: