Hlavní obsah

Českým Budějovicím vychytal vítězství v Brně brankář Kovář

BRNO

Brankář hokejistů Českých Budějovic Jakub Kovář byl dnes v Brně největší oporou svého týmu v cestě za prvním extraligovým vítězstvím na soupeřově ledě. Kovář pochytal 26 střel, gól mu dal pouze Holec a po Hubáčkově pokusu o blafák ho zachránila tyčka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jakub Kovář

Článek

"Brno mělo více šancí než my. Ale rozhodlo, že my jsme je proměnili," uvedl po utkání Kovář, jenž se poprvé vyznamenal skvělým zásahem po čtvrthodině hry, kdy zneškodnil sólo Tomáše Pospíšila po přihrávce za obranu.

Podobnou akci Kovář zlikvidoval i v duelu těchto soupeřů v letní European Trophy. Tehdy také českobudějovičtí hokejisté v Brně vyhráli. "Vím, že podobnou akci Brňané pod trenérem Venerou tehdy zkoušeli. Už nám tak jednou v létě ujeli. Chtěl jsem na to spoluhráče upozornit, ale zapomněl jsem na to. A málem se nám to dnes vymstilo. Příště na to už budeme připraveni," tvrdil Kovář.

Čekal blafák

S Pospíšilovým nájezdem si ale poradil. "Věděl jsem, jak v poslední době dává góly. Tak jsem se snažil pohlídat střelu na lapačku. Doufal jsem, že bude dělat blafák, o což se také pokusil," popsal Kovář svůj důležitý zákrok.

V poslední třetině Kometa opět přidala a snažila se zápas zdramatizovat. Jenže po hrubé chybě gólmana Hoviho, který za brankou rozehrál puk přímo na soupeřovu hůl, inkasovali Brňané počtvrté.

"V tu chvíli jsem si řekl, že už musíme třígólový náskok udržet. Ale že bych přál někomu chybu, to vůbec ne. Já gólmanovi soupeře v duchu i zatleskám, když předvede nějaký dobrý zákrok. Myslím si, že brankáři v extralize držíme dobrou partu a nikdo nepřeje nikomu nic zlého," prohlásil Kovář.

Reklama

Související témata: