Hlavní obsah

Extraligisté zamíří na Slovensko, do Švýcarska, Německa i Dánska

PRAHA

Turnaje a přípravné zápasy na Slovensku, ve Švýcarsku, Německu i Dánsku i utkání obnoveného Tipsport Cupu zpestří přípravu extraligových klubů na nový ročník. Do ciziny se vypraví jedenáct ze čtrnácti celků nejvyšší hokejové soutěže, hranice České republiky nepřekročí pouze Znojmo, Kladno a nováček z Ústí nad Labem.

Článek

Mistrovská Sparta zavítá jen na jediné utkání 26. srpna do Berlína s tamními Eisbären, Slavia má v zahraničí naplánovaný také pouze jeden duel - 11. srpna v Norimberku. Naopak hned dva zahraniční turnaje odehrají Vítkovice a Zlín. Ostravané zakončí přípravu Tatranský pohárem v Popradu a turnajem Innova Trophy v Bernu. Zlínští se od 2. do 4. srpna nejdříve představí na Memoriálu Miroslava Zábojníka ve Zvolenu, o týden později startují na Rona Cupu v Trenčíně.

Na stejném turnaji budou hrát i Třinec a Vsetín, který byl na začátku června z extraligy vyloučen, ale odvolal se k arbitrážní komisi ČSLH. Třinec odehraje ještě 4. září duel v Nowém Targu. Na turné do Švýcarska se vydají Liberec, Pardubice a Litvínov. Liberečtí Bílí Tygři mají v plánu od 14. do 18. srpna duely s Langnau, Davosem, Ambri/Piottou a Basilejí. Pardubický Moeller bude pobývat v zemi helvétského kříže o týden později a utká se s Bielem, Ženevou, Curychem a Luganem.

Ve stejné době bude ve Švýcarsku i Litvínov, který sehraje od 24. do 26. srpna Kolin Cup v Zugu. Ve stejném termínu se představí Plzeň v Kodani na Choice Hotels Cupu, a České Budějovice v Norimberku. Mountfield na Mercure Cupu narazí na německý Straubing, švýcarský Rapperswil a domácí Ice Tigers.

Do Německa zamíří už 15. srpna i Karlovy Vary na Four Points Cup v Drážďanech. Prvním přípravným duelem na domácí půdě mělo být pro Energii v úterý 31. července zajímavé klání s CSKA Moskva, ale slavný klub soustředění v tuzemsku zrušil. Místo toho Karlovarští přivítají ruský druholigový Gazprom Orenburg.

Po čtyřech letech se vrací do letní přípravy i Český pohár, který se bude hrát pod názvem Tisport Hockey Cup. Do čtyř základních skupin po čtyřech bylo rozděleno čtrnáct extraligových celků, v soutěži je i z nejvyšší soutěže vyloučený Vsetín a také prvoligový Chomutov. Každý tým tak v soutěži odehraje minimálně šest utkání.

Vítězové skupin postoupí do semifinále, která jsou na programu v úterý 28. srpna a ve středu 29. srpna. Finále se hraje v úterý 4. září. Každý z účastníků obdrží startovné ve výši 100 tisíc korun, za výhru v semifinále dostane klub dalších 200 tisíc, úspěšnější finalista si na konto připíše navíc půl miliónu.

Reklama