Hlavní obsah

Každá pětka odvádí svou práci, to je důvod, proč se nám daří, upozornil Hrehorčák

Třinec

Dvěma góly pečetil Patrik Hrehorčák postup do semifinále extraligového play off, kde se Třinec od příští soboty (3. dubna) utká s Mladou Boleslaví. „Čekali jsme velmi těžkou sérii, a přestože to tak výsledkově nevypadalo, všechny zápasy byly velmi těžké. Rozhodlo to, že jsme dávali góly skoro z každé akce," svěřoval se po hladkém postupu 4:0 na zápasy nad Kometou Brno 22letý slovenský útočník.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Třinecká radost. Slaví zleva Jack Rodewald, Patrik Hrehorčák a Vladimír Dravecký.

Článek
Fotogalerie

Trefy do brněnské branky ve čtvrtém utkání byly jeho premiérovými v českém play off. V Třinci je druhý rok, v minulém roce baly vyřazovací část extraligy zrušena. „První gól byla taková náhoda, šťastná branka. Jack vystřelil a oni mu to zblokovali. Já to tam pak nadvakrát dorazil. Ten druhý jsem trefil zpoza hráče. Hlavně ten třetí gól nás uklidnil," vykládal Hrehorčák.

Před startem play off v Třinci nad tím, kolik zápasů budou potřebovat k postupu, vůbec nepřemítali. „Každý zápas jsme chtěli vyhrát, s tím jsme do toho šli. Po prvním jsme si řekli, že uvidíme, co bude dál. A když jsme zvládli ten třetí, řekli jsme si, že jdeme vyhrát i ten čtvrtý, a tak to i bylo," prozrazoval plány Hrehorčák.

Důvodem herní převahy podle něj byla vyváženost třineckých útoků. Zatímco Brno spoléhalo na první formaci Zaťovič-Holík-Mueller, Třinec hrozil v každém střídání. „Naše čtvrtá formace v těch prvních zápasech neměla moc bodů, ale třetí zápas jsme rozhodli a ve čtvrtém jsme dali dva góly. Každá pětka odvádí svou práci, to je důvod, proč se nám daří," upozornil Hrehorčák.

Semifinálová série HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav
1. utkání: Třinec - Mladé Boleslav (sobota 3. dubna, 15 hodin)
2. utkání: Třinec - Mladé Boleslav (neděle 4. dubna, 17 hodin)
3. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (středa 7. dubna, 17.30 hodin)
4. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (čtvrtek 8. dubna, 17.30 hodin)
případné další duely
5. utkání: Třinec - Mladá Boleslav (neděle 11. dubna, 15 hodin)
6. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (úterý 13.dubna, 17.30 hodin)
7.utkání: Třinec - Mladá Boleslav (čtvrtek 15. dubna, 17 hodin)

Dalším aspektem, který výrazně přispěl k úspěchu ve čtvrtfinále, byl výkon Ondřeje Kacetla. Brankář, který na začátku sezony neuspěl právě v Kometě, pustil ve čtyřech zápasech čtyři góly. „Byl velmi jistý, moc pomohl v důležitých částech zápasů. Vychytal tutovky. On pomůže nám a my zase jemu," chválil parťáka Hrehorčák.

V semifinále po základní části druhý Třinec narazí na třetí Mladou Boleslav, s níž prohrál v této sezoně všechny čtyři zápasy (3:4 po nájezdech, 2:3, 2:3 a 3:4). „Ale play off je jiná soutěž. Půjdeme do toho stejně jako proti Kometě. Potřebujeme čtyři výhry a jestli to bude 4:0, nebo 4:3, je jedno. Jdeme do toho, abychom vyhráli to semifinále," zdůrazňoval člen čistě slovenské čtvrté řady, kterou kromě něj tvoří ještě Vladimír Dravecký a Miloš Roman.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: