Hlavní obsah

Liberec zdolal Znojmo a dál doma vítězí

LIBEREC

Hokejisté Liberce zůstávají nadále jediným týmem, který v letošní extralize na domácím ledě ještě neprohrál. Svou vítěznou sérii v Tipsport Areně prodloužili už na devět zápasů páteční výhrou 4:1 nad Znojmem, kterému chyběl zraněný útočník Dopita.

Článek

Na začátku se hrál vyrovnaný a úporný hokej, náznaky šancí v první desetiminutovce na obou stranách vyřešili brankáři Hnilička a Trvaj. Ve 13. minutě však liberecký obránce Zíb tvrdou střelou mezi modrou čárou a kruhy trefil horní růžek branky a domácí vedli 1:0. V závěru třetiny Hnilička podržel Liberec v oslabení při vyloučení Krsteva, zejména po prudkých střelách Mojžíše a Bičánka.

V úvodu druhé třetiny se vydařila kombinace mladým libereckým útočníkům a Pabiška po přihrávce Víška zvýšil na 2:0. Ve 29. minutě Liberec nachytal soupeře při vlastním oslabení. Díky forčekingu domácí získali puk na své obranné modré čáře, Podkonický ujel, zbavil se obránce a jeho perfektivní přihrávku proměnil zblízka Moravec ve třetí gól.

Na začátku třetí části Trvaj pochytal rány Šachla a Kočího. Znojmo se dlouho nemohlo dostat do šance, navíc v 53. minutě Zíbova tečovaná střela skončila na tyčce. Vzápětí však Selingr najel do libereckého obranného pásma a překvapil Hniličku střelou téměř od modré čáry.

Hosté pak na chvíli ožili a vyrobili před libereckou brankou několik závěrů. Gólově se ale už neprosadili. Naopak v 57. minutě Liberec uklidnil Václav Novák, který hrál před domácím publikem první zápas po návratu z Omsku a přesně zakončil po přihrávce Podkonického od zadního mantinelu.

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Zíb (Vampola), 22. Pabiška (Víšek), 29. J. Moravec (Podkonický), 57. V. Novák (Podkonický) - 54. Selingr (Haman). Rozhodčí: Rejthar - Čech, Chytil. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5080.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Čutta, Krstev, Žabka, Zíb, Kočí - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, Pabiška, Víšek - Šachl, Vampola, S. Procházka - Dušek, Pajič, O. Hruška. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Kotaška, Mojžíš, Čakajík, Jareš, od 23. navíc Šmach - Beroun, Pucher, Plášek - J. Svoboda, Vaškovič, Erat - M. Růžička, Haman, Selingr, od 30. navíc Harand, od 49. navíc V. Říha. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články