Hlavní obsah

Naším cílem je finále, říká liberecký asistent Pešán

LIBEREC

Vyhrát potřetí v historii základní část extraligy se sice hokejistům Liberce nepovedlo, ale i druhým místem znovu potvrdili svoje pevné postavení v tuzemské nejvyšší soutěži. A stejně jako ostatní účastníci play-off vzhlížejí k vyřazovacím bojům. „Chceme dojít co nejdále,“ říká v rozhovoru pro Sport cz. asistent trenéra Filip Pešán, který působí u mužstva již třetí sezónu v řadě.

Článek

Jaké období máte nyní za sebou?

Myslím, že s odehranou částí sezóny může v Liberci převládat celkem spokojenost. Nepotkala nás nějaká větší série porážek. Byli jsme trochu rozpačití jen ze tří nezdarů mezi 49. a 51. kolem, ale dobrou tečku jsme udělali proti Budějovicím, kdy jsme si s přehledem pohlídali druhou příčku.

Stejně jako Třinec ještě neznáte soupeře ve čtvrtfinále. Budete nervózní při čekání na to, na jaký tým narazíte?

Nechceme se soustředit na vybírání soupeře ani podobné spekulace, kdo by na nás mohl vyjít. Proti každému protivníkovi se hodláme prosadit vlastní hrou. A kdo se proti nám postaví, necháváme osudu.

Na co se zaměříte v přípravě?

Určitě budeme pilovat konstantní výkon po celý průběh utkání. I v dosavadním kolotoči sezóny nás provázely hluché pasáže, a toho se musíme vyvarovat. Modelová utkání hrát nehodláme a budeme rádi, když si hráči zpočátku na chvilku odpočinou. Jako sparringpartnery do tréninku využijeme hokejisty Benátek nad Jizerou, kteří již v první lize skončili. Benátky jsou naší farmou, a tak je logické i jejich zapojení do našeho programu.

Loni jste museli absolvovat předkolo, letos poznáváte opačný pól v podobě jistého startu ve čtvrtfinále a s výhodou dvou domácích zápasů na úvod...

Přál bych si, abychom se dostali ještě o krůček dál, než před rokem, kdy jsme nepřešli přes semifinále. Když přidáme bojovnost ke kvalitnímu hernímu projevu, budeme doufat, že úspěch přijde. A tím by bylo samozřejmě finále, které Liberec ještě nikdy nezažil.

Tým se opírá o tahouny Nedvěda, Kudrnu, Hořavu, Hunkese, Pince a další zkušené borce. Jak je doplňují méně známí hráči?

Především nejsou uražení, že hrají třeba ve třetí nebo čtvrté pětce. Čekají na každou minutu na ledě a jistě dostanou prostor i v play-off. Kluci si uvědomují, jakou mají roli a pracují hlavně pro tým. Třeba obránce Ulrych odehrál jen tři zápasy v extralize a už vstřelil gól.

Tvoříte tandem s trenérem Jiřím Kalousem, který už prodloužil smlouvu v Liberci o další rok. Co vy a setrvání na lavičce Bílých Tygrů?

Rád bych s Jirkou Kalousem pokračoval v Liberci i do budoucna. A věřím, že se s klubem domluvíme. V podstatě se tak už stalo, ale ještě to zbývá dotáhnout po administrativní stránce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.