Hlavní obsah

Nevídané! Plzeň zradili její vlastní příznivci. Takové fanoušky nepotřebujeme, nechápal Kovář

Plzeň

Byl to okamžik, který v daný moment nečekal snad nikdo. V pondělním čtvrtém semifinále play off se krátce po čtvrtém gólu třineckých hokejistů sebraly desítky fanoušků Plzně a opustily kotel. Jejich protest nechápali ani hokejisté Škody... O co šlo?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fanoušci během čtvrtého semifinále s Třincem.

Článek
Fotogalerie

S vulgárním skandováním svých příznivců v kotli má západočeský klub problémy dlouhodobě. Už v minulé sezoně platil nesčetně pokut a vše vygradovalo letos v březnu, kdy při utkání základní části s Třincem hodila fanynka (nikoliv z kotle) na led uzavřenou plastovou lahev, která trefila rozhodčího Hribika. Při následném přerušení hry se arbitři dočkali mimořádně hrubých vulgarit od fans Indiánů, kteří navíc vhozenou plechovkou zasáhli jednoho z hráčů Ocelářů.

Disciplinární komise následně napařila Plzni 170tisícovou pokutu a navíc jí uložila podmíněný trest odehrát jedno soutěžního utkání bez přítomnosti diváků na celém stadionu vyjma VIP sektorů na zkušební dobu do 30. dubna tohoto roku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zklamaní hráči Plzně po druhém prohraném semifinále s Třincem na domácím ledě.

Vedení hokejové Plzně v čele s jejím generálním manažerem Martinem Strakou si moc dobře uvědomovalo, že jde o vážnou věc. Proto šéfové klubu absolvovali s fanoušky několik mítinků, na nichž je žádali, aby fandili slušně. Jinak na tom bude bit hlavně klub.

Celou čtvrtfinálovou sérii s Olomoucí zvládli fanoušci bez excesů, jenže pondělní čtvrté semifinále s Třincem už problémy přineslo. Když se z kotle začaly v přerušené hře ozývat první urážky (namířené zejména k hlavním rozhodčím Úlehlovi s Hodkem), rozezněla se v hale hudba tak hlasitě, aby je překryla.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl po inkasovaném gólu ve čtvrtém semifinále proti Třinci.

Na kostce nad ledem byla poté uveřejněna i prosba Martina Straky, aby fanoušci neskandovali vulgarismy. Ani to ale nepomohlo. A když se pak na kostce zjevil nápis „Radši diskotéku než vulgarismy", desítky příznivců domácích opustily sektor a ke stejnému kroku vyzývali odcházející i další.

Dotyční fanoušci se na svá místa vrátili až ve třetí třetině, v níž už ale svůj tým nepodporovali zdaleka tak hlasitě jako do 30. minuty...

Plzeňští hokejisté odchod části kotle pochopitelně zaregistrovali. Asistent kapitána Jan Kovář ho za celou kabinu odsoudil.

„Chtěl bych poděkovat za celou kabinu těm fanouškům, kteří s námi zůstali šedesát minut. Osobně jsem se při návratu do extraligy strašně těšil na naše fanoušky a teď jsem velice zklamaný. Hrajeme semifinále extraligy a část kotle ve druhé třetině odejde? Takové fanoušky nepotřebujeme," řekl jasně Kovář.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Třince Šimon Hrubec a Milan Gulaš z Plzně ve čtvrtém semifinále.

„Samozřejmě jsme si toho všimli. Nikdo z nás si ale tohle nezaslouží. Všichni na ledě odvádíme sto procent, padáme do střel a pak se stane tohle. Jsme v semifinále, hrajeme čtvrtý zápas série a potřebujeme hnát dopředu. Mrzí nás to," podivoval se nad krokem části fanoušků útočník Miroslav Indrák.

„Nějaký úspěch jsme udělali, jsme v semifinále, tak by si lidi měli hokej užít. A ne, aby svolávali ostatní a odcházeli ven. My chceme fanoušky, kteří nás budou podporovat. Ne ty, kteří se seberou a odejdou, když potřebujeme jejich pomoc," přidával se obránce Lukáš Pulpán.

„Jestli tady nechtějí být, tak ať tedy jdou a už tady nejsou. Jsme vděční těm fanouškům, kteří zůstali na svých místech," uzavřel Pulpán po utkání, které Škoda prohrála 3:4 a stav série je tak vyrovnaný 2:2 na zápasy.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4