Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:1Pardubice ustřihly výhrou 4:1 skvělou sérii Kladna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Linhart 1 : 0
24. Hájek 1 : 1
43. Rolinek 2 : 1
43. Somík 3 : 1
44. Tvrdík 4 : 1

PARDUBICE

Úspěšná devítizápasová kladenská série s bodovým ziskem skončila na ledě tápajících Pardubic; domácí Moeller přemohl tým Geus Okna 4:1. Východočeši se dvě třetiny nemohli pořádně dostat do tempa, ale nakonec třemi rychlými brankami v úvodu třetí třetiny rozhodli utkání a připsali si tři velmi cenné body v boji o postup mezi desítku pro vyřazovací boje.

Článek

Po nedělní hokejové bídě viděla téměř poloprázdná ČEZ Arena další nepříliš pohlednou hru. Domácí dvě třetiny pokračovali v matném výkonu a hosté z Kladna toho také moc nepředvedli.

Pardubičtí sice do utkání vstoupili lépe než jejich soupeř, ale stačilo to jenom na vyhranou úvodní třetinu. V ní byli hráči Moelleru mírně aktivnější a už ve druhé minutě spálil vyloženou příležitost Koukal. Kladenští se poprvé ukázali až v 9. minutě, kdy Procházka poprvé prověřil Lašáka. Herní převaha domácích byla neproduktivní a do vedení je dostala až přesilovka při vyloučení Ševce. V 15. minutě si před Orcta najel na Somíkovu přihrávku spoza branky Linhart a nedal kladenskému gólmanovi šanci. Hosté se v této fázi utkání dostávali před pardubickou branku jen zásluhou špatné obranné činnosti domácích.

Středočeši ale do druhé třetiny vstoupili mnohem razantněji, přitlačili v důrazu a rázem se dostali do herní převahy. Tu korunovali ve 25. minutě také v početní výhodě, když na trestné lavici seděl Somík. Vyrovnávací gól byl hodně podobný tomu pardubickému, obránce Hájek dostal hodně volného prostoru, aby tvrdou ranou od modré propálil Lašáka.

Chabé přesilovky domácích

Gól domácími hráči viditelně otřásl, začali kupit chybu za chybou a z hlediště se stále častěji ozýval pískot. Domácí celek nevyužil v této třetině ani další dvě přesilovky, ve kterých si ani nevytvořil brankovou šanci. Hosté stačili jedním napadajícím hráčem v útočném pásmu eliminovat snahu domácích a dělali jim velké problémy s rozehrávkou. Pardubickým chyběl konstruktivní hráč a největší nebezpečí jim hrozilo především od Paterovy řady.

V úvodu třetí třetiny se ale domácí přece jen probudili a během 71 vteřin získali tříbrankový náskok. Ve 44. minutě nejprve za přispění Orcta posunul domácí do vedení Rolinek při pardubické přesilovce po vyloučení Tomajka a krátce nato Somík zvýraznil domácí vedení třetí brankou. O necelou minutu později přidal Tvrdík čtvrtý gól Moelleru a v hledišti i v řadách domácích hráčů bylo rázem veseleji.

Vyhráno ale pardubické mužstvo zdaleka nemělo, protože Kladno se snažilo o korekci průběžného výsledku a Lašák musel prokazovat svoje kvality. V 53. minutě se dostal do šance opět Koukal, ale mířil mimo Orctovy tyče. Na druhé straně se v 56. minutě mohl zapsat mezi střelce Patera, ale pardubický brankář se blýskl dalším skvělým zákrokem a rozesmutněl kladenského kanonýra. Ve zbývajících minutách si Moeller náskok pohlídal a poprvé v letošním roce si připsal plný počet bodů.

Moeller Pardubice - Geus Okna Kladno 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Linhart (Somík), 44. Rolinek (Blažek), 44. Somík (Cetkovský), 45. Tvrdík (Rolinek) - 25. Hájek (Nádašdi). Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 6603.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Koma, Nikolov, Posmyk, Kolář II - Tvrdík, Blažek, Rolinek - M. Hlinka, Pucher, Somík - Cetkovský, Starý, Ondřej - Kolář I, Koukal, Zohorna. Trenéři: Šejba a Lubina.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Schnabel, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: