Hlavní obsah

Sparta se přibližuje ke čtyřce. Už trochu hrajeme play off, říká střelec Chlapík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem měla Plzeň na Spartu deset bodů náskok, ale Pražané disponují dvěma zápasy k dobru. Dlouho to vypadalo, že si Západočeši upevní čtvrté místo v tabulce, avšak v důležitém utkání v O2 areně neudrželi vedení 3:1. Další dva góly totiž přidal nejproduktivnější hráč extraligy Filip Chlapík a domácí otočili skóre na konečných 5:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Chlapík ze Sparty

Článek

V půlce zápasu Škoda vedla 3:1. Na všech jejích trefách se podílel Filip Suchý. Na první gól Přikryla si připsal asistenci, poté se prezentoval nádherným sólem v oslabení a ve 30. minutě se prosadil z dorážky. O to víc ho štvalo, že jeho tři kanadské body nestačily na tři body pro Plzeň. „Hodně mě to mrzí. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a Sparta byla šťastnější," myslí si 24letý útočník.

Podle Filipa Chlapíka však byli Pražané v utkání lepší. „Odehráli jsme dobrý zápas a po zásluze jsme vyhráli. Poslední výkony jsou opravdu na vysoké úrovni," pochvaluje si centr, který se díky dvěma gólům osamostatnil v tabulce střelců a v kanadském bodování už má na druhého Bulíře z Plzně náskok pěti bodů. „Já to ale tolik neřeším. Jde mi hlavně o to, abych hrál dobře a pomohl týmu k výhrám."

A to se Chlapíkovi daří. Proti Západočechům nejprve srovnal přesilovkovou ranou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči na 3:3 a minutu před koncem potvrdil vítězství Sparty trefou do prázdné branky.

Pro Pražany jde o velmi důležitou výhru. Už třetí v řadě. Po této úspěšné sérii jsou v tabulce sice stále sedmí, ale všechny týmy před nimi mají odehráno o jedno až dvě utkání více. „Stáhli jsme ztrátu na Plzeň na sedm bodů, velmi důležité vítězství. Trochu už to pro nás je play off, protože chceme zabojovat o elitní čtyřku a přímý postup do čtvrtfinále," říká Chlapík.

Spartě se tak daří i bez tria reprezentantů Michala Řepíka, Vladimíra Sobotky a Davida Tomáška. „Kluci samozřejmě chybí, jsou to špičkoví hráči. Ale naše třetí i čtvrtá lajna odvádí výtečnou práci. Semkli jsme se a všechno klape," pochvaluje si nejproduktivnější hráč soutěže. A právě třetí formace k obratu nad Plzní výrazně pomohla. David Vitouch vstřelil dvě branky, Tomáš Šmerha dokonce na tři asistoval.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Filip Přikryl z Plzně střílí gól. Vpravo brankář Sparty Matěj Machovský.

Zatímco Sparta svou sérii vítězství prodloužila, Západočeši šňůru výher ukončili na čtyřech. V tabulce jsou stále čtvrtí, jejich náskok na České Budějovice se však ztenčil na dva body. Motor má navíc o zápas méně. „Ale svět se nebortí. Musíme se rychle sebrat a připravit se na další duely. V pátek proti Litvínovu si půjdeme pro vítězství. Bojujeme o každý bodíček," dodává Suchý.

Reklama

Související témata: