Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 3:5Úžasný litvínovský obrat v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pabiška 1 : 0
10. Boháč 2 : 0
11. Jiruš 3 : 0
13. Černý 3 : 1
26. Pilař 3 : 2
27. Trávníček 3 : 3
32. Hübl 3 : 4
60. Lukeš 3 : 5

PRAHA

Ani třígólový náskok získaný v první třetině nestačil hokejistům Mladé Boleslavi k tomu, aby přerušili vítěznou sérii Litvínova, která po úspěchu ve čtvrteční televizní předehrávce 21. kola O2 extraligy čítá už pět utkání. Severočeši ještě do přestávky snížili a během druhého dějství třemi góly otočili skóre. Do prázdné branky pečetil na 3:5 Lukeš. Zbývající zápasy jsou na programu v pátek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova Roman Vopat (vpravo) a Michal Trávníček se radují z třetího gólu.

Článek

Když gólman hostů Hübl v úvodním dějství inkasoval hned z první přesilovky a potom ještě dvakrát v rozpětí třiceti sekund, přemýšlel o střídání. Nakonec ale chytil slinu a 52 zásahy vymazal domácí střelce.

„Začali jsme příšerně, ale nesložil nás ani stav 0:3. Pomohl oddechový čas, pak to že jsme přečkali minutu ve třech proti pěti a v pokračujícím oslabení dali důležitý kontaktní gól,“ líčil obránce Karel Pilař, jehož trefa ve druhé části rozjela obrat.

O 78 vteřin později Litvínovští vyrovnali, měli herně navrch a vítězné branky dosáhli v přesilovce. „Když jsme strhli vedení na svou stranu, posílali jsme puky maximálně jednoduše z pásma a dařilo se i kouskovat hru. Kritická chvíle nastala při další dvojité přesilovce Boleslavi, ale bránili jsme poctivě a gól do prázdné branky byl sladkou tečkou,“ mínil Pilař.

Hokejová extraliga, 21. kolo:
Ml. Boleslav - Litvínov 3:5 (3:1, 0:3, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 4. Pabiška (J. Kasík, Král), 10. Boháč (Nouza), 11. Jiruš (Šagát) - 13. J. Černý (Jenáček), 26. Pilař (Jánský, Reichel), 27. Trávníček (J. Černý), 32. V. Hübl (Švarný, Skuhrovec), 60. Lukeš. Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9, navíc Schwarz (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3820.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Němeček, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Gureň, Stříteský, Švarný, Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Heinisch, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: