Hlavní obsah

Vítkovice předvedly neskutečný obrat a snížily sérii se Zlínem. Kladno doma vyzrálo na Slavii

Praha
Aktualizováno

Neskutečný obrat předvedli ve třetím čtvrtfinálovém duelu extraligového play off hokejisté Vítkovic, kteří ještě na začátku třetí třetiny prohrávali po hattricku zlínského Ondřeje Veselého 0:3, jenže zápas dokázali otočit na konečných 4:3 a stav série snížili na 1:2. To samé se povedlo i Kladnu, které po těsném vítězství doma nad Slavií 1:0 rovněž snížilo na 1:2 na zápasy.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice se po matném nástupu do série se Zlínem dokázaly téměř zázračně vzchopit, přestože ještě na začátku třetí třetiny byly "na ručník".

Ondřej Veselý načal hattrick už v první třetině, kdy se trefil po vyhraném vhazování. Druhý úder zasadil hned po přestávce v přesilové hře. Potřetí se trefil z brejku dokonce v oslabení.

Zdálo se, že je rozhodnuto, jenže tým trenéra Petera Oremuse vlétl do závěrečné části jako uragán. K obratu zavel kontaktním gólem Ondřej Roman. Domácí zvyšovali tlak a trestali zlínská vyloučení.

Po přesilovkových trefách Petera Húževky a Rudolfa Huny bylo rázem srovnáno. Tři minuty před koncem se pak Vítkovicím naskytla možnost hrát dvojnásobnou přesilovku, kterou také záhy Ondřej Roman využil a dokonal nečekaný obrat.

Kladnu stačil jediný gól

Kladno rovněž po dvou porážkách na ledě Slavie toužilo doma sérii zdramatizovat a hned od prvních vteřin na pražského rivala pořádně zatlačilo. Hosté se ale sprše tří velkých šancí ubránili.

Slavia postupně srovnávala s domácími krok a šancí na obou výrazně ubylo. Dlouhé čekání na gól ukončil až dvanáct minut před koncem Jan Dalecký, jehož gól byl nakonec rozhodující.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále play off - 3. zápasy:
Vítkovice - Zlín 4:3on-line
Branky: 42. Roman, 50. Húževka, 52. Huna, 58. Roman  - 12.,22., 40.  Veselý
Stav série: 1:2.
Kladno - Slavia Praha 1:0on-line
Branka: 48. Dalecký
Stav série: 1:2.

Reklama