Hlavní obsah

Vítkovicím se vrací ze zámoří Káňa, Weissmanna pustily do Košic

OSTRAVA

Hokejový útočník Tomáš Káňa přerušil své působení v St. Louis Blues a na půl roku se vrací zpátky do Vítkovic. Jeho příchod definitivně připravil o místo v kádru slovenského útočníka Erika Weissmanna, který přestoupil do Košic.

Článek

Devatenáctiletý centr Káňa, kterého klub NHL draftoval minulý rok, se v zámoří zatím příliš neprosadil a vedení St. Louis mu doporučilo, aby sezónu dohrál ve Vítkovicích. "Byla to nejvíce iniciativa St. Louis. V klubu mu řekli, že než hrát nižší soutěže, pro jeho hokejový vývoj bude lepší, když se vrátí do české seniorské extraligy a bude získávat další zkušenosti tady. My Tomáše samozřejmě vítáme, je to kvalitní hráč," řekl ČTK trenér Miroslav Fryčer.

Vítkovický odchovanec je v zámoří od léta. K NHL však dosud nepřičichl a hrál za farmářské celky. "Myslím, že zvolil rozumnou cestu. Půlrok v extralize mu po hokejové stránce dá určitě více, než kdyby se měl v Americe plácat po nižších soutěžích a podfarmářských týmech. Pro nás to je posila, zvlášť teď, když máme dost zraněných," prohlásil Fryčer.

Staronová posila Vítkovicím nepomůže zřejmě dřív než příští týden. Káňa se ze Spojených států bude teprve vracet. "Měl by přiletět někdy koncem týdne," doplnil Fryčer.

V Ostravě tím pádem s konečnou platností skončil devětadvacetiletý útočník Erik Weissmann, s jehož výkony nebyla v klubu spokojenost. Vítkovice jej pustily na přestup do Košic.

Reklama

Související témata: