Hlavní obsah

Znojmo vyhrálo v Pardubicích, série pokračuje

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic ani napodruhé nevyužili možnost ukončit čtvrtfinálovou sérii extraligy se Znojmem, v domácím prostředí Orlům podlehli 0:2. Moeller tak vede před středečním šestým duelem na jihu Moravy už jen 3:2 na zápasy. O branky se postarali Martin Růžička a Michal Tvrdík, znojemský gólman Jiří Trvaj žádný z 34 pokusů soupeře za svá záda nepustil.

Článek

Pardubice nastoupily už s útočníkem Rolinkem, který vynechal sobotní utkání se zraněným kolenem, a kouč Říha po první porážce v sérii zamíchal složením útoků. V úvodu si vypracovali více šancí hostující Orli. Hned po několika vteřinách se prokličkoval obranou Moelleru Padělek, ale dostal se z dobrého střeleckého úhlu. Na druhé straně vystřelil z úhlu Blažek a dorážka se nevydařila Kolářovi.

Vzápětí po Dopitově přiťuknutí zblízka nepřekonal gólmana Lašáka Růžička. Při přečíslení Znojma zasáhl včas před střílejícím Padělkem vracející se Pivko. Po Tvrdíkově faulu na Snopka se Východočeši dostali do tlaku, ale stříleli buď nepřesně, nebo byl na místě Trvaj. Potom minul v dobré pozici branku Blažek a v sedmé minutě potrestal hned po 15 vteřinách Komovo vyloučení Růžička, který si vychutnal pardubického gólmana.

Změny útoků nepomohly

Za dvě minuty mohl zvýšit opět Růžička, tentokrát v oslabení. Domácí odpověděli pouze Sýkorovou střelou, ale v 15. minutě se do dobré příležitosti dostal po Meidlově přihrávce znojemský Svoboda. Na druhé straně dorážel důrazně před Trvajem Rolinek a byla z toho potyčka, po které usedli na trestnou lavici vedle Rolinka ještě jeho spoluhráč Píša a ze Znojma Meidl se Svobodou. Po nedovolených zákrocích Linharta a Snopka hráli hostě ještě v úvodním dějství dvakrát v početní výhodě, ale nepodařilo se jim Lašáka výrazně ohrozit.

Pardubický trenér opět pozměnil složení útoků a na úvod druhého dějství vyzkoušel znojemského gólmana po vhazovaní Pucher. Po 65 vteřinách hry se ale radovali z druhé branky hosté. Při úniku dvou hráčů na Lašáka se po Padělkově přihrávce trefil Tvrdík. Šanci na zkorigování stavu měl v 23. minutě v oslabení Andrašovský, ale před Trvajem tečí neuspěl, vynutil si však alespoň faul.

Pucher trefil jen tyčku

Orli se ale dostali opět do početní výhody a po Jarešově tečované střele pomohla domácím horní tyč. Před polovinou utkání po sólu přes celé hřiště těsně minul Růžička. Ani při sérii vyloučení se stav nezměnil. V 37. minutě při plném počtu hráčů na ledě měli štěstí hosté, když Pucher trefil pravou tyč Trvajovy branky. Pojistku vedení Orlů pak odmítl nepovedeným zakončením Haman.

Znojmo si v závěrečném dějství udržovalo náskok, pozornou obranou středního pásma dlouho nepouštělo Moeller do žádných šancí. Zatímco domácí se snažili probíjet do útočného pásma, Orli čekali na ojedinělou možnost, která by znamenala pojistku. V 47. minutě ji nevyužil Růžička, potom při Jarešově vyloučení zblízka nedotlačil puk do branky pardubický kapitán Hlinka.

Hosté šetřili čas a při každé možnosti vyzkoušeli Lašákovu pozornost. Slovenský gólman zneškodnil pokusy Padělka a Tvrdíka. Na druhé straně se v 56. minutě ocitl před Trvajem Koukal, ale ani jeho otočka Východočechům naději nevykřesala. Změnu stavu nepřinesla ani dvouminutová závěrečná power play, největší šanci propásl 34 sekund před koncem obránce Čech.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. M. Růžička (Jareš), 22. Tvrdík (A. Padělek). Rozhodčí: Minář, Šindler - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:9, navíc Píša, Pivko (oba Pardubice) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8826.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, Linhart, M. Čech, Koma - P. Sýkora, Pucher, Rolinek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - F. Mrázek, M. Hlinka, Ondřej - Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: M. Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Němeček, Chvátal, Švrček, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Selingr - Svoboda, Haman, Meidl. Trenéři: Hořava a Votruba.
Stav série: 3:2.
Čtvrtfinálová série Pardubice - Znojmo na Sport.cz
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY), 3:0 (OHLASY), 1:3 (OHLASY, OHLASY), 0:2

Reklama

Související témata: