Hlavní obsah

Hokejový svaz a Sazka se dohodly na pronájmu

PRAHA

Zástupci Českého svazu ledního hokeje a společnosti Bestsport se dohodli na pronájmu nové víceúčelové haly Sazka pro potřeby mistrovství světa v příštím roce. Podepsaná však zatím nebyla smlouva stanovující přesné finanční podmínky, ale pouze memorandum, v kterém obě strany potvrdily, že se akce v aréně momentálně se stavící v Praze-Libni uskuteční.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Hala Sazka

Článek

"Definitivně jsme se dohodli, že se tam mistrovství bude hrát a podepsali memorandum, ve kterém obě strany potvrzují, že se šampionát uskuteční v aréně, která vyrůstá Praze-Libni uskuteční. Smlouva stanovující přesné finanční podmínky dolaďují naši právníci se Sazkou a podepsat bychom ji měli do konce října. Konečnou cenu pronámju ovlivní provozní náklady haly a ty se teprve počítají," prohlásil předseda hokejového svazu Karel Gut.

Staveniště haly v pátek neplánovaně navštívil i předseda Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel, který tak získal nejčerstvější informace před kongresem IIHF, jenž se koná příští týden v řeckém Hersonissosu na ostrově Kréta. "S postupem výstavby byl náramně spokojen, prý mu roste parádní hokejový stánek doslova před očima," liboval si Gut, který potvrdil týdenní předstih stavařských prací.

Reklama