Hlavní obsah

Do Česka se můžu vrátit v budoucnu, teď jsem v nejlepších letech, vysvětluje Slovák podpis v KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář Patrik Rybár je jedním ze slovenských hokejistů, kteří se chystají odehrát následující ročník v KHL. Své počínání vysvětlil v rozhovoru s redaktorem slovenského Denníku Šport Tomášem Prokopem, který jej následně zveřejnil na svém twitterovém účtu. „Po zimních olympijských hrách v Pekingu se ozvalo víc klubů z NHL. Komunikovaly přes agenta, ale jejich zájem postupně opadl. Měl jsem i jiné nabídky než ze Spartaku, ale nebyly atraktivní,“ říká bronzový medailista z olympiády v Pekingu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský brankář Patrik Rybár má namířeno do moskevského Spartaku v KHL.

Článek

Ten podle svých slov podepsal v novém angažmá smlouvu v rublech. Obavu o znehodnocení svých výdělků však zřejmě nemá. „Je to stejné riziko jako před válkou. Podobně jsem to měl v Bělorusku. Tam také kurz létal nahoru dolů. To riziko beru na vědomí," přiznává.

Zároveň dodává, že o něj mělo mít zájem dokonce více klubů z Kontinentální ligy, v níž nastupoval už během minulé sezony v dresu Dinama Minsk. „Jsem v nejlepších letech. Snažil jsem se najít cestu, jak zůstat v Evropě, ale zajímavé nabídky nepřišly," obhajuje svůj postup syn Pavola Rybára, bývalého slovenského reprezentačního brankáře.

Sám Patrik Rybár si zjevně odmítá připustit, že by jej ruské angažmá mohlo připravit o nominaci do národního mužstva. „Vnímal bych to zle. Nevím, jestli máme tolik hráčů, abychom mohli vynechávat ty z KHL," reaguje na dotaz.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Rybár na tréninku slovenské reprezentace.

A vyjádřil se také k možnému návratu do české extraligy, v níž se představil jako brankář týmu z Hradce Králové. „V Česku jsem chytal, když mi bylo 21, 22 let a podle statistik jsem tam byl nejlepším brankářem. Chtěl bych ještě být v kvalitnější lize. Proč se vracet v nejproduktivnějším věku? Myslím, že možnost vrátit se do Česka se v budoucnu ještě naskytne," míní 28letý Rybár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.