Hlavní obsah

Anaheim je v play off nezastavitelný, Čechy však nechává na tribuně

Anaheim

Hokejisté Anaheimu zatím potvrzují, že patří k největším favoritům na zisk Stanleyova poháru. Poté, co Kačeři ovládli tabulku Západní konference a následně vyřadili Winnipeg jednoznačným poměrem 4:0 na zápasy, se pořádně opřeli i do svého druhého protivníka ve vyřazovacích bojích. Calgary Flames zdolali s přehledem 6:1. Zatímco tamní fanoušci prožívají skvělé období, totéž se nedá říci o českých hráčích v kádru Ducks. Jiří Sekáč s Tomášem Fleischmannem totiž sledují skvělé výkony svého týmu jen z tribuny.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Tomáš Fleischmann (vlevo) slaví se spoluhráčem Rickardem Rakellem. Za nimi se raduje kouč Bruce Boudreau, který zatím nechává české hokejisty jen mezi náhradníky.

Článek

Z Kalifornie přitom nepřicházejí žádné zprávy o tom, že by čeští útočníci měli nějaké zdravotní problémy. Naopak jsou vedeni jako zdraví náhradníci.

Oba přišli do klubu těsně před uzávěrkou přestupů. Jiří Sekáč zamířil do Anaheimu z Montrealu, který rovněž patří k nejvážnějším adeptům na triumf. V novém působišti sice také neměl vždy jisté místo v sestavě, do většiny zbývajících střetnutí základní části však nastoupil. Některé duely dokonce strávil v elitní formaci s Ryanem Getzlafem a Coreym Perrym.

Bilance Jiřího Sekáče v Anaheimu
Zakládní část
ZGAB+/-TMPrůměr. čas na zápas
19257+2412:56
Play off
Dosud nenastoupil

Putování sestavou se nevyhnulo ani Tomáši Fleischmannovi, který také odehrál skoro všechna zbývajících klání a oproti Sekáčovi zasáhl i dvou střetnutí play off. Nyní se však zdá, že i on bude čekat na svou šanci pro případ zranění některého ze spoluhráčů.

Tomáš Fleischmann v Anaheimu
Základní část
ZGAB+/-TMPrůměr. čas na zápas
14156+0414:10
Play off
ZGAB+/-TMPrůměr. čas na zápas
2011+1011:56

Čeští forvardi však nejsou jedinými posilami, které se nevejdou do sestavy. Kačeři v závěru přestupového období získali celkem pětici hráčů, ovšem z nich nastupuje jen zadák Simon Despres. Vedle Sekáče s Fleischmannem usedají do hlediště obránci James Wisniewski a Korbinian Holzer.

„Vypovídá to o šíři našeho kádru," vysvětluje kouč Bruce Boudreau, proč zatím příliš nevyužívá posily. „Když se nebude dařit, máme hráče, po kterých můžeme sáhnout," pokračoval trenér Anaheimu a zmínil především Jiřího Sekáče, jenž čeká na svůj debut ve vyřazovacích bojích. „Také on za nás odehrál skvělé zápasy," uvedl Boudreau na adresu mladého útočníka. Tomu však zatím nezbývá než čekat na svou šanci.

Reklama

Související témata: