Hlavní obsah

Cheliose vyděsila jízda v bobu, přesto s ním chce na olympiádu

LAKE PLACID

Svět mezi hokejovými mantinely chce americký obránce Chris Chelios vyměnit za ledové koryto. Slavný zadák se netají přáním přesedlat do bobu. Ve středu si poprvé jízdu poprvé vyzkoušel. Přestože ho první projížďka ve dvojbobu vyděsila, zkusil to ještě dvakrát. Po třech jízdách pak prohlásil: "Tohle je nebezpečnější než hokej. Uff!"

Foto: REUTERS

Chris Chelios (v bílém) čistí prostor před brankářem. Brzy ale hodlá přesednout do bobu.

Článek

Při tréninkových jízdách na bývalé olympijské dráze v Lake Placid dělali dvaačtyřicetiletému dvojnásobnému vítězi Stanley cupu s Detroitem společnost John Napier a hvězda americké bobové reprezentace Jean Racineová.

"Nabrali jsme slušnou rychlost, nic tak rychlého jsem ještě nezažil. Vůbec nemáte kontrolu nad tím, kam jedete. Jsem z toho nervózní ještě teď," líčil legendární hráč agentuře AP. Na jízdy bobovou dráhou má teď dostatek času kvůli výluce v NHL.

"Nejprve jsem si říkala: mám s ním praštit o zeď? Je to přece tvrďák a při hokeji pořád s někým mlátí o mantinel. Ale pak jsem si řekla, že první jízda by ho měla bavit. Tak možná příště," smála se Racineová. Chelios na ni udělal dobrý dojem. "Jestli byl nervózní, tak to nedal znát," tvrdila.

Chelios uvažuje o tom, že by se za rok a půl v Turíně zúčastnil olympijských her jako bobista. V konkurenci amerických závodníků by neměl šanci dostat se do nominace, ale hokejový veterán uvažuje, že by reprezentoval vlast svých řeckých předků. "Dostat se do řeckého týmu by nemělo být těžké. Uvidíme," uvedl Chelios.

Reklama