Hlavní obsah

Gól letícího střelce v NHL rozhodl. Malý Američan zažil ovace

Praha

Nenarostl do obřích rozměrů, měří 178 centimetrů, ale o to více mu bylo naděleno šikovnosti. Patrick Kane předvedl famózní kousek proti Montrealu a Chicago vyhrálo v pokračování NHL 3:2. Právě střela padajícího hokejového forvarda rozhodla. „Snažil jsem se hrát a projít okolo obránce,“ řekl sedmadvacetiletý hráč pro nhl.com.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Radost. Patrick Kane (vpravo) z Chicaga a Vinnie Hinostroza a oslava gólu po povedené akci hráče s číslem 88.

Článek

Ztratil stabilitu, ale v ten samý okamžik se rozhodl vystřelit na bránu. „Doufal jsem, že se něco stane a budu mít štěstí. Bylo hezké vidět (puk) uvnitř," popsal Kane svoji akci. „Je to hráč světové třídy, bylo to velkolepé," řekl trenér soupeře Michel Therrien.

Reprezentant USA, trojnásobný vítěz Stanley Cupu, několikrát individuálně oceněný v nejprestižnější hokejové lize světa, více než bod na zápas (674 utkání a 681 bodů)... V současné době mu patří čtvrtá příčka v kanadském bodování. To je krátká vizitka útočníka Chicaga.

„Není mnoho takových lidí, kteří tohle umí. On je jeden ze dvou (on a Pavel Dacjuk)," přidal se Al Montoya, brankář Canadiens.

V Chicagu se daří i Marianu Hossovi. V lednu mu bude už 38 let, ale připsal si v posledních devíti zápasech osm gólů. „Necítím se na svůj věk," dodal zkušený Slovák.

Reklama