Hlavní obsah

Hudler: Byla to moje oblíbená finta

DETROIT

Na úvod nové sezóny NHL si nemohl olomoucký rodák Jiří Hudler přát nic lepšího. Spolu s brankářem Dominikem Haškem byl strůjcem vítězství nad Anaheimem, když jako jediný proměnil samostatný nájezd. "Dominátor" pro změnu v nájezdech vychytal hostující forvardy a dva body tak zůstaly v Joe Louis Aréně.

Článek

V utkání se vedení ujali domácí zásluhou Zetterberga, ale hostující Kačeři ve druhé třetině otočili a byla to Rudá křídla, jenž musela dotahovat. Zásluhou Holmströma se jim střetnutí podařilo vyrovnat a když v prodloužení červené světlo za brankami nikdo nerozsvítil, přišel okamžik pro třiadvacetiletého českého hokejistu.

Jiří Hudler se při samostaném nájezdu rozhodl pro blafák do bekhendu, vyšel mu na jedničku - puk poslal přesně nad Bryzgalovu lapačku. "Známe se z AHL," řekl Hudler na adresu Bryzgalova. "Byl to moje oblíbená finta.Vždycky se to snažím dávat nahoru. Tentokrát jsem se ho snažil nachytat, bylo skvělé vidět, jak puk míří do sítě a pro nás to znamenalo vítězství," rozplýval se po vítězném gólu centr Detroitu. "Je to sebejistý a talentovaný hráč," pochválil českého štírka kouč Mike Babcock.

Hašek: Bylo to vzrušující utkání

Nepostradatelným článkem úspěchu Rudých křídel byl také výkon ikony NHL Dominika Haška. Přestože neměl tolik práce jako jeho kolega v brance Anaheimu a z patnácti střel pustil za svá záda dvě branky, při nájezdech ukázal, že zdaleka nepatří do starého železa. "Myslím, že jsme je do ničeho nepustili, v obraně jsme hráli velmi dobře, mohli jsme rozhodnout už v prodloužení," komentoval muž v masce výkon svého týmu.

"Bylo to vzrušující utkání pro fanoušky i pro nás hráče," řekl Hašek ohledně atmosféry v Joe Louis Aréně, kam přišlo na místní poměry pouze 17 610 fanoušků. "Máme s tím zkušenosti již od loňského play-off. Je to zklamání, ale vše co můžeme my hráči udělat, je hrát dobře a doufat, že se lidé do ochozů vrátí," poznamenal na závěr.

Reklama