Hlavní obsah

Kovalčuk chce hrát v Rusku

PRAHA

Není vyloučeno, že druhá nejvyšší hokejová soutěž v Rusku přivítá za dva měsíce jednu z největších hvězd současné NHL. Jeden z nejproduktivnějších hráčů současného ročníku NHL Ilja Kovalčuk z Atlanty totiž vážně uvažuje o tom, že by po sezóně pomohl Spartaku Moskva k postupu do nejvyšší soutěže. Avšak za předpokladu, že Atlanta nepostoupí do play-off.

Článek

Stejné plány má i útočník Pittsburghu Alexej Morozov, jenž by rád k postupu do ruské nejvyšší soutěže pomohl týmu Křídel Sovětů Moskva. Morozovovi stejně jako Kovalčukovi letos v klubech NHL končí smlouvy, takže pokud jejich kluby nepostoupí do play-off, budou volní nejpozději 4. dubna. Zápasy o postup do ruské superligy přitom startují o dva dny později.

"Pokud to bude možné, rád bych Spartaku pomohl k postupu do superligy. Záleží ale také na zájmu klubu, zatím mě nikdo nekontaktoval," řekl Kovalčuk listu Sovětskij Sport. Činovníci Spartaku, kde Kovalčuk začal s velkým hokejem, se už nechali slyšet, že svého slavného odchovance v klubu samozřejmě přivítají s otevřenou náručí. A co nejdříve hodlají podniknout potřebné kroky.

Jeden z funkcionářů Spartaku dokonce potvrdil, že klub s Kovalčukem nedávno mluvil, ale jednalo se o jeho budoucnosti v příští sezóně. Kovalčuk při té příležitosti přislíbil, že případě stávky v NHL neoblékne jiný dres než moskevského klubu.

Jako jistou věc vidí svoji účast v zápasech baráže ruské superligy i Alexej Morozov. "V době, kdy začnou zápasy o postup, budu v dobré formě, vždyť sotva skončí NHL, takže bych Křídlům Sovětů rád splatil dluh," dodal odchovanec týmu.

Reklama

Související témata: