Hlavní obsah

Ovečkin byl podle ankety Sporting News hráčem roku v NHL

NEW YORK

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin nadále sbírá pocty po své životní sezóně v NHL. Novopečený světový šampión se stal suverénně nejlepším hráčem tohoto ročníku zámořské soutěže v anketě sportovního magazínu Sporting News, v ní hlasují samotní hráči. Z celkem 287 možných hlasů jich obdržel celkem 250.

Článek

Magazín zároveň jmenoval All Star tým prestižní soutěže, v němž s útočníkem Washingtonu figurují brankář Martin Brodeur z New Jersey, v obraně pak Nicklas Lidström z Detroitu s Ovečkinovým spoluhráčem Mikem Greenem. V útoku Ovečkina doplňují Jarome Iginla z Calgary a Jevgenij Malkin z Pittsburghu.

Ovečkin si v 82 utkáních základní části připsal 112 bodů za 65 gólů a 47 asistencí, což mu vyneslo také Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče a trofej Maurice Richarda pro nejlepšího střelce. V sedmi zápasech play-off přidal devět bodů díky čtyřem brankám a pěti nahrávkám.

Dvaadvacetiletý moskevský rodák nechybí ani mezi finalisty na Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče. Blízko má také k zisku ceny Lester B. Pearsona, o jejímž držiteli rozhodují členové hráčské asociace NHL. Ovečkin byl jmenován nejužitečnějším a nejlepším hráčem NHL také odborným časopisem The Hockey News.

Reklama

Související témata: