Hlavní obsah

Špaček by se měl v noci vrátit do sestavy Buffala

BUFFALO

Jaroslav Špaček by se mohl ve čtvrtek v noci v zápase NHL proti Bostonu vrátit do sestavy hokejistů Buffala Sabres. Český obránce se v polovině října zranil před čtrnácti dny v zápase s Torontem, kdy jej nešetrně poslal na mantinel Nik Antropov. Před zraněním patřil Špaček k nejlepším obráncům týmu, chodil pravidelně na přesilové hry a často se zapisoval do statistik.

Článek

Špaček v pondělí poprvé od zranění ramene absolvoval s týmem trénink. "Vypadá ale mnohem lépe," pochvaloval si tehdy trenér Lindy Ruff. Přesto se český bek do zápasů ještě nepustil, mělo by to vyjít proti Bostonu. "Potřebujeme ho na přesilovky, jeho rány od modré nám hodně pomáhaly. Ani nemluvě o jeho přínosu při oslabení týmu," modlí se Ruff za Špačkův návrat.

Buffalo má navíc na marodce dalšího elitního obránce týmu Dmitrije Kalinina a tak dostali šanci mladíci Andrej Sekera a Mike Weber. Druhý jmenovaný byl už v neděli poslán na farmu v Rochesteru, Sekeru si zatím Ruff chválí. "Hrál dobře a zlepšuje se. Ale pořád je to mladý hráč a jako takový řeší některé situace ukvapeně," řekl kouč na adresu 21letého slovenského obránce. Návrat Špačka by mu pro to přišel vhod.

Reklama

Související témata: