Hlavní obsah

Toronto naslouchalo nabídkám, ale Kaberleho nevyměnilo

LOS ANGELES

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle zůstává i po úvodním dnu draftu zámořské NHL v Los Angeles hráčem Toronta. Generální manažer Maple Leafs Brian Burke měl sice na dvaatřicetiletého mistr světa z Vídně z roku 2005 čtyři konkrétní nabídky, ale ani jedna neuspokojila požadavky Toronta.

Článek

"Je to jako rybaření. Jsou to chvíle, kdy musí být člověk trpělivý. Jen sledovat vodu a čekat. To teď právě děláme," řekl zámořským médiím Burke.

Po příštím ročníku skončí Kaberlemu pětiletý kontrakt, který mu na sezonu 2010/11 zaručuje příjem 4,25 milionu dolarů. Ve smlouvě má klauzuli, že nemůže být vyměněn bez svého souhlasu. Ta v sezoně, kdy Toronto nepostoupí do play off, neplatí od draftu NHL do 15. srpna.

O výměně Kaberleho, který strávil celou svou zámořskou kariéru v Torontu, se spekulovalo už loni, ale nakonec se nikam nestěhoval. Ani teď se zatím u hráče, který odehrál v NHL 820 zápasů a připsal si v nich 482 kanadských bodů, nic nezměnilo. "Dostali jsme nabídky na Tomáše, ale nedosáhly našich požadavků. Zkoušeli jsme získat pozici v prvním kole draftu, šlo i o možnosti, které se netýkaly Tomáše, ale nebyli jsme úspěšní. Tak to někdy chodí," prohlásil Burke.

Toronto o vysokou volbu v letošním draftu přišlo. Svůj výběr před uplynulou sezonou obětovalo výměnou za útočníka Phila Kessela do Bostonu, který volil jako druhý za Edmontonem a vybral si jednoho ze dvou favoritů draftu, kanadského útočníka Tylera Seguina. Za Kessela obětovalo Toronto i volbu v druhém kole draftu, takže bude vybírat až ve třetím jako 62. v pořadí.

Reklama

Související témata: