Hlavní obsah

Trenér Martin skončil na lavičce hokejistů Montrealu

MONTREAL

Vedení hokejistů Montrealu Canadiens odvolalo trenéra Jacquesa Martina, důvodem byly neuspokojivé výsledky mužstva od počátku sezony NHL. Úlohu hlavního kouče převezme do konce ročníku dosavadní Martinův asistent Randy Cunneyworth, jeho asistentem byl jmenován Larry Carriere.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejisté Montrealu (vpravo Tomáš Plekanec) už mají nového kouče.

Článek

Hráči se o změně dozvěděli, když přišli na ranní rozbruslení před dnešním zápasem s New Jersey. Za Montreal hrají i český útočník Tomáš Plekanec a obránce Tomáš Kaberle.

Devětapadesátiletý trenér Martin přišel do Montrealu v červnu 2009 a dokázal dovést Canadiens dvakrát do play off. Defenzivní stratég slavil úspěch hlavně ve své první sezoně na lavičce nejslavnějšího kanadského klubu, když s ním z poslední postupové pozice dokráčel až do finále konference, kde jeho tým nestačil na rozjetou Philadelphii.

Letošní nevyrovnané výkony Canadiens však Martina stály po 32 odehraných zápasech místo. Montrealu patří v tabulce Východní konference až jedenáctá příčka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.