Hlavní obsah

Útočník Kesler podepsal šestiletou smlouvu s Vancouverem

VANCOUVER

Americký útočník Ryan Kesler podepsal novou šestiletou smlouvu s Vancouverem, který si jej tak pojistil až do konce sezóny 2015/16. Pětadvacetiletý stříbrný medailista z únorových olympijských her si podle nového kontraktu vydělá celkem 30 miliónů dolarů, tedy v průměru pět miliónů ročně. Výrazně si tak polepší ze současného ročního příjmu 1,75 miliónu dolarů.

Článek

Kesler prožívá bodově nejvydařenější sezónu své šestileté kariéry v NHL, v 71 zápasech nasbíral 66 bodů za 21 tref a 45 asistencí. Překonal svých 59 bodů z minulého ročníku, kdy byl nominován také na Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího útočníka.

"Ryan je skvělý jako všestranný hráč i v roli zástupce kapitána. Prokázal své schopnosti hrát pod velkým tlakem a těšíme se, že bude pokračovat ve svém růstu mezi nejlepší hráče v NHL," řekl generální manažer Canucks Mike Gillis.

Keslera draftoval Vancouver v roce 2003 v prvním kole jako celkově 23. v pořadí. V 391 utkáních NHL si hokejista připsal 206 bodů za 86 branek a 120 přihrávek, v 11 duelech play-off přidal dva góly a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: