Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní dalších šest hráčů, pozván i Hubáček

PRAHA

Dalších šest hokejistů povolali reprezentační trenéři do přípravy národního týmu před zápasy proti Švýcarsku. Na úterním srazu se bude nově hlásit zlínská trojice Jakub Sedláček, Antonín Bořuta a Martin Lučka, plzeňští Petr Vampola a Jan Kovář plus Petr Hubáček z Komety Brno. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Hokejista Petr Hubáček v souboji s ruským forvardem Alexandrem Radulovem

Článek

Zatímco pro hráče Zlína a Plzně klubová sezona skončila v sobotu po vyřazení ve čtvrtfinále play off extraligy, Hubáček byl do reprezentace uvolněn brněnským klubem, který ještě hraje ve skupině o udržení. Kometa si však v minulém týdnu již zajistila účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu.

Trenéři Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann tak mají aktuálně v kádru dvacet hráčů - dva brankáře, šest obránců a dvanáct útočníků. Pozvánku dostali i Karel Rachůnek a Jakub Klepiš, které však v současnosti ještě jich ruské kluby neuvolnily. Zranění zatím zabránilo reprezentovat Janu Bulisovi a Zdeňku Kutlákovi.

V kádru je momentálně sedm hráčů, kteří nemají na kontě žádný start v seniorské reprezentaci. Na premiéru se těší Jaroslav Hübl, Sedláček, Karel Kubát, Bořuta, Milan Gulaš, Lukáš Květoň a Kovář.

Čeští hokejisté se se Švýcarskem utkají 7. a 9. dubna.

Aktuální kádr hokejové reprezentace:
brankáři: Jaroslav Hübl (Litvínov), Jakub Sedláček (Zlín),
obránci: Antonín Bořuta, Martin Lučka (oba Zlín), Karel Kubát (Litvínov), Petr Gřegořek (České Budějovice), Josef Hrabal (Třinec), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.),
útočníci: František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Lukáš Květoň, Milan Gulaš (oba České Budějovice), Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), David Květoň, Martin Růžička (oba Třinec), Petr Hubáček (Kometa Brno), Jiří Novotný (Mytišči/KHL), Jaroslav Bednář (Nižnij Novgorod/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL).

Reklama