Hlavní obsah

Jágr hraje v Rusku s bolestivým zraněním, v listopadu na Karjale nenastoupí

PRAHA

V listopadu hrát za reprezentaci na Karjala Cupu nebude. Neukáže se tedy ani v Praze na soustředění a při utkání v Českých Budějovicích. Tak se rozhodl Jaromír Jágr. Hlavním důvodem je zdravotní stav osmatřicetiletého útočníka. Kladenský odchovanec má problémy s klíční kostí, kterou si pohmoždil v sobotním utkání Kontinentální ligy.

Foto: Petr Josek, Reuters

Jaromír Jágr v reprezentačním dresu

Článek

„Zranil jsem se ve druhém střídání s Novokuzněckem. Hráč mě nešťastně trefil. Není to vůbec dobrý, bolí to, ale ve středu jsem nastoupil, máme hodně zraněných a nemocných, musel jsem,“ vysvětloval svůj zdravotní stav Jágr po čtvrtečním příletu do Česka.

Forvard Avangardu Omsk nemá nic zlomeného, ale kvůli naraženině si musí dávat na ledě více pozor, třeba se vyhýbat osobním soubojům. I přesto potíže netají, což je v NHL nemyslitelné. „V Americe se to neříká, tam je menší hřiště. Více tam dochází k fyzickým kontaktům než na evropských hřištích, více se tam i mužstva sledují. V Americe dokážou být hráči zákeřní,“ řekl Jágr, se kterým pro Karjalu nemůže počítat trenér národního týmu.

Chce to mast, led a čekat, má jasno útočník Omsku 

Alois Hadamczik by ale rád měl tohoto klíčového hráče na mistrovství světa, které se koná v příštím roce na Slovensku.

„S panem  Hadamczikem jsem se bavil dvakrát, byl se podívat, když jsem hráli v Moskvě proti Dynamu, chvíli byl čas, tak půl hodiny po zápase a pak po telefonu jsme se bavili o akci, co se koná v nejbližších dnech. Nemyslím se, že se zúčastním, nemyslím, že by to bylo rozumné, znova se vracet zpátky do Česka. Hlavně nejsem úplně zdravý. Bylo by lepší vyzkoušet mladší hráče než čtyřicetiletého hokejistu,“ pověděl osmatřicetiletý kladenský odchovanec, který ví, že mu v těchto dnes lékaři mnoho nepomohou.

„Doktoři můžou poradit, ale víme, že to chce nějakou mast nebo led a čekat, až se to zahojí. Jde o to, jestli jste schopni snášet bolest a pod tou bolestí hrát,“ dodal Jágr.

Reklama