Hlavní obsah

Slabý slovenský výběr nám hokejové oslavy dost usnadnil

PRAHA

Sedm inkasovaných gólů a výkon hoden hokejových učedníků, tak se představili reprezentanti Slovenska při úterním přípravném zápase v Praze. Zatímco domácí tým nastoupil v co možná nejsilnější sestavě, hosté přivezli mužstvo, které sice svou "úrovní" potěšilo české fanoušky přívalem českých branek, ale při oslavách 100 let českého hokeje se zde mohl představit důstojnější soupeř.

Článek

"Slováci tady určitě neměli to nejlepší, co mohou povolat. Ale na to se my nedíváme, my se snažíme hrát naplno. Nám šlo hlavně o to, abysme si zahráli a zápas nám vyšel. Asi jsme nepočítali, že to bude takovýmhle rozdílem, ale všichni jsme se snažili," tvrdil Jaroslav Bednář, který nechtěl spekulovat o tom, zda bylo takové hráčské složení soupeře pro oslavy 100 let vhodné.

"Nevím, co bylo důvodem toho, že nepovolali to nejlepší, co na Slovensku mají. Asi k tomu měli své důvody a my zkrátka hráli proti těmhle hráčům. Kromě dvou nebo tří kluků jsem vlastně nikoho neznal. Asi trenéři věří, že mají budoucnost, je to hodně mladej tým," přemítal Bednář.

Marek: Po dvou gólech už nebylo o co hrát

Slovenský kouč Ján Filc přivezl do Prahy dvanáct nováčků a pouze čtyři borci z dvaadvacetičlenného kádru zažili, jaké to je vstřelit v národním dresu branku. To mluví za vše, těžko se pak divit brankové nadílce od českých hvězd. "Určitě to nebyl nijak těžký soupeř, na Karjale to bude o něčem úplně jiném," řekl Sport.cz obránce Karel Rachůnek, který stejně jako jeho spoluhráči neměl se Slováky příliš práce.

"Asi nemají k dispozici jiné hráče," uvažoval Jan Marek, který dělal slovenské obraně největší problémy. "Na druhou stranu jsme si říkali, že nastoupit proti nováčkům je někdy horší, než kdyby nastoupili zkušení hráči. Mladí kluci po ledě hodně lítaj, na to jsme si chtěli dát pozor. Ale když jsme dali z prvních dvou střel dva góly, tak už nebylo pořádně o co hrát. Možná kdyby to bylo do patnáctý minuty 0:0, tak by to vypadalo jinak," tvrdil autor jednoho gólu a dvou přihrávek.

Krvavá jatka slovenských beránků

Slovenská média vystoupení svého týmu nešetřila. "Ján Filc odvezl do Prahy své beránky na jatka, která byla hodně krvavá," napsal server hokej.sk a dodal, že Slováci nepřicestovali s výběrem, který si tak prestižní zápas zasloužil. "Česko si pozvalo z historického hlediska zemi hokejově nejbližší a ta se mu odměnila experimentálním výběrem. Velká slavnost se tak přeměnila ve frašku."

Reklama

Související témata: