Hlavní obsah

Vůbec nevím, co se mnou bude, omluvil se Vokoun z MS. Zamíří do Omsku?

PRAHA

Bralo se to za jistou věc. Za obhajobou titulu mistrů světa vyrazí čeští hokejisté na Slovensko s Tomášem Vokounem v brance. Jenže čtyřiatřicetiletý gólman nemá podepsanou platnou smlouvu na nový rok a kvůli nejistotě a touze zůstat s rodinou se trenérovi nároďáku Hadamczikovi musel omluvit. V rozhovoru pro deník Sport dosavadní brankář Floridy přiznal, že pro příští sezónu není vyloučené jeho angažmá v ruském Omsku!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Vokoun

Článek

"Ano, slíbil jsem, že přijedu, ale od začátku sezóny jsem měl signály, že budu mít podepsanou v tuto chvíli novou smlouvu. Jenže to nedopadlo. A já si najednou uvědomil, v jaké jsem nejisté situaci, vždyť já vůbec nevím, co se mnou bude, co se bude dít. Celý rok jsem cestoval a nechtěl jsem teď odjet od rodiny," uvedl Vokoun pro Sport. Kvůli startu na MS by musel manželku a děti, které v Americe chodí do školy, opustit na pět až šestý týdnů.

Jeho rozhodnutí prý nemá nic společného s osobou reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika, jemuž start na MS několikrát předběžně potvrdil. "Není to o tom, kdo je trenér. Kdyby trénoval Vláďa Růžička, dopadne to stejně. I kdyby to trénoval můj táta, udělal bych to tak. Takže to opravdu s koučem nemělo nic společného," zdůraznil čtyřiatřicetiletý gólman, který loni výrazně pomohl k titulu v Německu.

Jeho rozhodnutí nestartovat na šampionátu bylo pro všechny šokem. S koučem Hadamczikem o této možnosti ale mluvil již několik dní. "Probírali jsme to už nějaký den předtím, nebylo to z hodiny na hodinu. Nemyslím si, že na jednom hráči tým stojí. Už když jsem měl před měsícem ty problémy se zády, tak jsem přemýšlel, jak to vlastně se mnou bude. Jasně, načasování není nejlepší, ale jsem v situaci, že jsem se koukal hlavně na to, co je nejlepší pro mě a pro mou rodinu," řekl Vokoun.

Vokoun: Mám signály, že Omsk má o mě zájem 

Po jeho rozhodnutí nestartovat na mistrovství se do pozice jedničky posunul Ondřej Pavelec z Atlanty, kterého čeká první velký turnaj v této pozici. Vokoun si je jistý, že to zvládne. "Měl výbornou sezónu, i tohle bylo jedno z hledisek, na které jsem koukal. Já jsem taky dlouho v reprezentaci čekal na šanci a teď si myslím, že jsou tam hráči, kteří si ji zaslouží. Ať je to Ondra Pavelec, nebo Jakub Štěpánek. Tým máme silný, budu mu držet palce," uvedl rodák z Karlových Varů.

Dvojnásobný světový šampión připustil možnost, že by v příští sezoně nepůsobil v NHL, ale v Kontinentální lize. Zájem o jeho služby má údajně Omsk, zaměstnavatel Jaromíra Jágra a dalších českých hráčů. "Zatím jsem žádnou oficiální nabídku nedostal, ale je pravda, že mám signály, že zájem je. Budu se snažit rozhodnout co nejlíp, nedávno jsem se bavil i s generálním manažerem Floridy, což ale samo o sobě nic neznamená. Budu se snažit zhodnotit všechna pro a proti a pak uvidím. Rusko je ve hře, to je pravda, nemůžu ten zájem úplně přehlížet," dodal Vokoun.

Reklama

Související témata: