Hlavní obsah

Slavia vstoupila do Tipsport Cupu vítězstvím nad Kladnem

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha přivítali ve čtvrtek na svém ledě v úvodním utkání Tipsport Cupu Kladno a dokázali zvítěz 4:2. Branky Slavia dokázala vstřelit jak v přesilovce, tak v oslabení. Dvě trefy zaznamenali slávistický Červenka a kladenský Majeský.

Článek

První letošní utkání Tipsport Cupu v Edenu přineslo v úvodní třetině více nepřesností než pohledných akcí a Slavia nedokázala proměnit ani jednu ze tří nabídnutých přesilových her. Přesto otevřela gólový účet zápasu jako první, když v osmé minutě skóroval Roman Červenka po rychle sehrané akci s Vondrkou. Kladno mělo oproti tomu početní výhodu pouze jednou, ale využilo ji na sto procent. Procházka našel z pravého rohu volného Majeského před brankou a ten se před odkrytou klecí nemýlil. To posadilo Kladenské na koně a na delší čas se usadili v útočném pásmu.

To si ovšem nepřenesli do druhé třetiny, kterou začali aktivněji slávisté. Zajímavé momenty přišly až ve druhé části po faulu Kally, který hrál loktem nebezpečně vysoko. Trestem byla pohotová střela Lukáše Endála z pravého kruhu, která zapadla přesně do pravého rohu a upravila stav na 2:1 pro domácí.

Ve třetí třetině poslal Červenka Slavii do dvougólového vedení, když si ve vlastním oslabení zajel za kladenskou obranu, kde ho našel perfektním pasem Vondrka. Červenka pak v souboji jeden na jednoho nedal brankáři Kopřivovi šanci. Kladno ještě vykřesalo naději na úspěch, když v padesáté minutě prostřelil Roberta Slipčenka ve slávistické brance z dálky opět Majeský. Domácí však v zápětí odskočili na rozdíl dvou branek po úspěšném zakončení Miloslava Čermáka a ten si udrželi až do konce utkání.

Přesilovky netrénujeme

„Jsem rád, že jsem dal dva góly, ale je to zatím příprava, takže se hraje v únavě. Stále je to spíš o tom sehrání mezi námi,“ řekl po utkání střelec domácích Roman Červenka, který si tak zřejmě udržel dobrou formu i přes letní přestávku.

„Musíme to brát stále s rezervou, je to pořád příprava, takže v lize to bude trošku jiné. Zápas to byl otevřený, protože mužstva nejsou ještě v ligové formě. Šance dát gól jsme měli, ale taky jsme nechali příliš prostoru Slávii. Na obranu je potřeba se ještě zaměřit a zlepšit ji, ale do útoku už to jde,“ zhodnotil utkání kladenský Ivan Majeský, který si díky prohře Kladna nevychutnal dvougólový večer naplno.

„Rozhodně jsme spokojeni s předvedenou hrou jako takovou a taky s disciplínou. Dneska dostali volno Josef Beránek, Pavel Kolařík a Jiří Vašíček a hráli dva kluci z Havlíčkova Brodu. Sestavou během přípravy budeme tímhle způsobem točit. Vždy někdo bude mít volno, aby měli šanci předvést se naši junioři a hráči z Brodu,“ upřesnil plány Slavie do další přípravy asistent trenéra Jiří Čelanský.

„Přesilovky jsme vůbec netrénovali, to necháváme na kreativitě hráčů. Že jsme tam zezačátku ty góly nedali, to bych neviděl jako problém a nakonec to tam stejně spadlo. Naopak mě těší, že jsme v oslabení hráli dobře pozičně a disciplinovaně,“ dodal k přesilovkám Čelanský, který nahradil Jiřího Kalouse po odchodu do Liberce.

Slavia Praha - Kladno 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Červenka (Vondrka), 34. Endál (Kadlec), 48. Červenka (Vondrka), 54. M. Čermák (Endál) - 17. Majeský (Patera, Diviš), 50. Majeský.

Reklama