Hlavní obsah

Basketbalisté New Orleans postoupili do play off NBA

NEW YORK

Basketbalisté New Orleans si druhý rok po sobě zahrají play off NBA. Hornets si účast ve vyřazovacích bojích definitivně zajistili v úterním duelu v Miami, kde vyhráli v prodloužení 93:87.

Článek

Hráči New Orleans si připsali vítězství díky košům na poslední chvíli. Do prodloužení poslal zápas Rasual Butler, jenž trefil zhruba dva metry za obloukem trojku po vypršení času a vyrovnal na 79:79. Necelých devět sekund před koncem nastavení se zase prosadil David West a získal Hornets rozhodující náskok.

Nejlepším střelcem hostů byl s 26 body Chris Paul, jemuž těsně uniklo ceněné triple double, neboť zaznamenal devět asistencí a devět doskoků. V dresu Miami, které už si play off zajistilo dříve, nastřílel 32 bodů hlavní adept na cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA Dwyane Wade.

Po postupu New Orleans tak zbývá v Západní konferenci pouze jedno účastnické místo pro play off, které zřejmě získá Dallas. Pět zápasů před koncem základní části mají Mavericks o čtyři výhry více než devátý Phoenix.

Nejlepší dva týmy Los Angeles Lakers a Cleveland svádějí na dálku souboj o vítězství v dlouhodobé soutěži, které zaručuje za všech okolností výhodu domácího prostředí v případném sedmém souboji. Lakers si udrželi šanci díky pohodlnému vítězství 122:104 na palubovce nejhoršího týmu ligy Sacramenta a mají stejně výher jako Cleveland, ale o porážku více.

Basketbalová NBA:
Charlotte - Philadelphia 101:98, Chicago - New York 110:103, Houston - Orlando 93:83, LA Clippers - Minnesota 77:87, Memphis - Portland 93:96, Miami - New Orleans 87:93 po prodl., Oklahoma City - San Antonio 89:99, Sacramento - LA Lakers 104:122, Toronto - Atlanta 110:118.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články