Hlavní obsah

Bojovnice přežily ledové rány, teď touží po úspěchu v Evropě

Praha

Zapomeňte na sluníčko a vyhřátý písek. Venku vládly mlha, déšť a někdy i bouře s blesky. Tak náročná byla CEV European Tour pro snow volejbalistky Michaelu Knoblochovou a Annu Dostálovou. Od konce února odehrály turnaje v Gruzii, Turecku, Slovinku a v Itálii. Přivezly tři bramborová umístění, ale také vítězství. V celkovém hodnocení skončily druhé. O víkendu čeká české duo historicky první evropský šampionát ve volejbale na sněhu, hrát se bude v rakouském Flachau. „Rády bychom vybojovaly medaile," vyhlásila Knoblochová.

Foto: Sport.cz

Na krásky v plavkách zapomeňte, volejbal na sněhu je úplně jiného ražení. O zajímavé okamžiky ale není ani v tomto případě nouze.

Článek

Snaží se uspět ve snow volejbale, který má ambice se dostat na zimní olympijské hry. Michaela Knoblochová s Annou Dostálovou v loňském roce ovládly CEV European Tour a staly se „Ledovými královnami." I letos sezónu rozjely skvěle – získaly bronz v tureckém Kayseri a ovládly domácí mistrovství ve Špindlerově mlýně. Poté se vydaly na měsíc kočovat po horách, na turnaje jezdily nejen autobusy, ale i lodí nebo prostě využily taxi. „Kromě dopravy nás nejvíce trápilo počasí. Jsem sluníčkový typ, takže si dokážete představit, jak náročné to pro mě bylo," naznačila Knoblochová z Beachclubu Strahov.

Snow volejbal se hraje na lyžařských sjezdovkách za každého počasí. Náročné podmínky během turnajů letos nikoho nešetřily. „Například v Turecku nás už pořadatelé museli vyhnat z kurtu, začalo bouřit a přišla vánice. Takové počasí jsem na horách snad nikdy nezažila," kroutí hlavou i s odstupem času Knoblochová. „Největší problém byl ale s větrem, na jednom turnaji dosahoval snad stokilometrové rychlosti. Když spadl míč na zem, odfouklo ho to okamžitě pryč."

Jindy pro změnu komplikovala hru mlha nebo déšť. Zejména po něm míč každý úder v mrazivém počasí hráčky bolel. „To byly doslova ledové rány. Bylo opravdu náročné razantně podávat," přiznala česká reprezentantka.

"Bohužel jsme měly tentokrát smůlu na počasí. To v minulém roce svítilo sluníčko a mezi utkáními jsme se opalovaly," doplnila Knoblochová. Nepřízeň počasí podpořila prý i smůla ohledně výsledků.

V Gruzii skončily Češky čtvrté, v Turecku také a ve Slovinsku rovněž... Pokaždé v souboji o třetí místo chybělo málo. Až v italském Plan de Corones prokletí prolomily a dokázaly celkově zvítězit. Nyní je o víkendu čeká mistrovství Evropy v rakouském Flachau. „Je to veledůležitý turnaj pro náš sport, dorazí delegáti z mezinárodní volejbalové federace. Určí se, jaké kroky se povedou dál, aby měl snow volejbal šanci se dostat na olympijské hry," tvrdila Knoblochová.

Před turnajem pak odtajnila svá přání a plány. „Hlavně, aby vyšlo přijatelné počasí, což je pro diváky klíčové. A pak bychom chtěly medaili. Šampionátu se však zúčastní také zkušené beachvolejbalové páry, takže konkurence bude veliká," dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články