Hlavní obsah

Bryant už zase hrál basket

LOS ANGELES

Basketbalista Kobe Bryant, jenž momentálně čelí obvinění ze znásilnění mladé recepční, se poprvé od konce loňské sezóny objevil na palubovce. Stalo se tak během čtvrtečního přípravného zápasu na NBA, v losangelském derby mezi Lakers a Clippers. V hledišti zaplněném více jak osmnácti tisíci diváky, nechyběla ani Bryantova půvabná žena Vanessa

Článek

Zápas se ale basketbalistům Lakers příliš nevydařil, prohráli 101:107. Sám Bryant ale mohl být se svým výkonem spokojen. Na hřišti působil velmi dobře, ačkoliv ve druhé polovině zápasu už vypadal poněkud unaveně. Ale je třeba brát v úvahu, že to byl jeho první zápas za posledních pět měsíců.  V utkání si připsal 15 bodů a pět přihrávek a byl samý úsměv.

"Je to prima pocit, být po pauze zase zpátky a hrát," řekl Bryant pro deník Los Angeles Daily Times. "Zbožňuji hraní zápasů, nic mi nedělá větší radost. Cítím se dobře."

Po návratu dobře naladěn

Bryant nehrál opravdový zápas od 15. května, kdy Lakers vyřadili z play off hráči San Antonia. Tehdy opouštěl hřiště se slzami v očích.  A to ještě nevěděl, co ho čeká. Obvinění ze znásilnění, propírání jeho osobního života a neustálý dohled médií. Přesto se na palubovku vrátil dobře naladěn, nic mu na pohodě neubraly ani zdravotní problémy během léta, kdy léčil poraněné rameno a koleno.

Pokud by u soudu rozhodovali fanoušci Lakers, rozsudek by zněl jasně. Foto: ČTK/AP

"Vyzařuje z něj absolutní pohoda, tak to alespoň já cítím," řekl o Bryantovi jeho nový hvězdný spoluhráč Karl Malone. "Je to úžasné, vždyť v létě a ještě o dost později kluci tvrdili, že letos nejspíš vůbec nebude hrát. Jenže to je přesně to, co on potřebuje. Být zpátky u týmu, hrát, a na vlastní kůži cítit podporu od fanoušků," dodal Malone.

"Skvostná čtyřka" prvně pohromadě

"Myslím, že Kobe si vybral pro svůj návrat nejlepší možnou chvíli," řekl Doug Collins, bývalý trenér Washingtonu Wizards, který momentálně pracuje pro jednu televizní společnost. "Myslím, že dnešní večer byl pro něj něco jako skvělá terapie."

Bryantovým návratem tak bylo poprvé možno vidět pohromadě největší hvězdy týmu, které novináři překřtili na Fabulous Four, "skvostná čtyřka".  Kromě Bryanta a Malonea jsou jimi Shaquille O´Neal a Gary Payton. Takto pohromadě se tito skvělí hráči mohli dosud potkat jen při Utkání hvězd.

Reklama