Hlavní obsah

České basketbalistky porazily Nový Zéland i v generálce

LUHAČOVICE

V závěrečném přípravném utkání před olympijskou kvalifikací porazily české basketbalistky v Luhačovicích Nový Zéland jednoznačně 73:46. Po zápase určili trenéři Jan Bobrovský a Miroslav Volejník nominaci dvanácti hráček, které odletí v sobotu ke kvalifikačnímu turnaji do Madridu. Z kádru vypadla Miroslava Svobodová.

Článek

Utkání dala jednoznačný průběh hned úvodní čtvrtina, ve které český tým v nejsilnější sestavě přehrával soupeřky kombinační rychlostí, jednoduchostí a zejména přesnou koncovkou. Hráčky Nového Zélandu se snažily chyby v rozehrávce, při kterých často ztrácely míče, nahrazovat zvýšenou bojovností. "Soupeřky hrály až příliš tvrdě. Důležité ale je, že se žádná naše hráčka nezranila," uvedl po utkání trenér Bobrovský.

Po změně stran české basketbalistky polevily ve vysokém tempu z prvního poločasu a soupeřkám se podařilo částečně srovnat krok. Rozdíl ve skóre už tak výrazně nenarůstal.

Dvanáctku českých basketbalistek pro olympijskou kvalifikaci tvoří: Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Romana Hejdová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Zuzana Ondřejová, Romana Stehlíková, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková. Národní tým rozehraje turnaj v pondělí s Argentinou.

Česká republika - Nový Zéland 73:46 (21:10, 39:17, 57:31).
Nejvíce bodů: Hartigová 15, Vítečková 14, Machová 11, Elhotová a Šujanová po 10 - Marenová 16, Buttonová 9. Rozhodčí: Paulík, Dolinek. Trestné hody: 25/20 - 21/18. Fauly: 21:18. Trojky: 3:2. Diváci: 300.

Reklama

Související témata: