Hlavní obsah

Čeští mladíci uspěli v opravném pavouku proti Švédům

BRNO

Plážoví volejbalisté Pavel Kolář s Martinem Tichým porazili v druhém vystoupení na ORCO FIVB Challengeru na brněnské přehradě švédský pár Brinkborg - Magnusson a poslali je tak domů. V zápase, který trval něco přes hodinu totiž na sebe narazili již jednou poražené páry a beach volejbalové turnaje se hrají na dvě porážky.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Kolář (vpravo) útočí proti Brinkborgovi.

Článek
Fotogalerie

Čeští mladíci prohráli v prvním turnajovém utkání s českým bratrským párem Josef a Petr Benešovi a vítězstvím v podvečerním zápase odvrátili hrozbu vyřazení z turnaje. "Hráli jsme první dva zápasy v sezóně, proto to tak vypadalo. Ale musím říct, že jsme hráli daleko líp, než v ranním zápase," řekla po zápase jednička týmu Magnusson.

"Musím ale říct, že mladíci hráli skvěle. Ve druhém setu začal skvěle a hlavně tvrdě podávat Kolář a Tichý byl naprosto skvělý v defenzivě. Zahráli jsme nějaký dobrý úder a on to prostě všechno zvedl a umožnil jim tak zahrát další dobrý míč," řekl Magnusson, který svými dlouhými blonďatými vlasy připomíná tenistu Bjorna Borga. Velmi se podivil, když se dozvěděl, že Martin Tichý v týdnu teprve maturoval. "Zahráli dobře a myslím, že až nasbírají víc zkušeností, mohou být velmi dobrým evropským párem," dodal švédský hráč.

Reprezentační kouč spokojený nebyl

Příliš spokojený s výkonem ale nebyl trenér české juniorské reprezentace Milan Džavoronok. "Kluci byli strašně nervózní, což je na domácích turnajích takové úrovně pochopitelné. Sledovali první zápas Švédů, který se jim proti krajanům moc nevydařil a mysleli si, že to bude jednoduché," zhodnotil trenér.

"Naštěstí se pak Kolář chytl a začal mu jít servis, tím pádem soupeř hůře přitahoval a jejich nahrávky nebyly tak precizní jako v prvním setu. Čapli také něco v poli a položili dva tři těžké míče," dodal Džavoronok. Upřesnil, že mladý pár hraje teprve na druhé akci v sezoně a tak se doufá, že se s přibývající sehraností budou jejich výkony zlepšovat.

Podle něj mohou mladíci v turnaji dojít dál, protože páry, které spadly do opravného pavouku mohou při dobré konstelaci porazit. "Někdy se stane, že takové zápasy, kdy se moc nedaří a vyhrají, tak pomohou. Ale musí ze sebe shodit tu nervozitu, která na nich leží. Nemají co ztratit a získané zkušenosti se jim budou hodně hodit," dodal trenér, který sám zažil nervozitu svazující hráče na domácím Challengeru, když nastoupil na turnaji této kategorie v Karlových Varech.

Postoupili bratři Benešovi

Výborně si v soutěži vedou bratři Josef a Petr Benešovi, kteří po dvou výhrách postoupili do víkendových bojů v hlavním "pavouku" a už nemohou skončit hůře, než na dvanáctém místě. Po vítěství nad Kolářem s Tichým porazili i chorvatský pár Ivkovič, Križanovič a v sobotu je čekají mistři Evropy do 23 let z Lotyšska Samoilovs, Plavinš. Jejich zápas začíná na sokolském koupališti v 10:50.

Kubala s Bízou dokázali vyhrát svůj druhý zápas a zůstávají tak ve hře. Zajímavostí je, že porazili stejný chorvatský pár jako předtím Benešové a nastoupí na kurt v 11:40 proti páru Galli F.-Raffaelli z Itálie. Kolář s Tichým se o postup v turnaji budou bít od 12:30 ruským párem Karpukhin-Tarakanov. Vstup na zápasy je pro diváky zdarma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.