Hlavní obsah

Chicago dělí jedna výhra od finále Východní konference NBA

CHICAGO

Basketbalisty Chicaga Bulls dělí v play off NBA jedna výhra od postupu finále Východní konference. Ve středu Bulls na domácí palubovce a pod vedením nejužitečnějšího hráče ligy Derricka Rose porazili Atlantu 95:83 a ujali se v sérii vedení 3:2. Rose k tomu přispěl 33 body a devíti asistencemi. Šestý duel bude na programu ve čtvrtek v Atlantě.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Spokojení basketbalisté Chicaga

Článek

Chicago v první půli vedlo až o 15 bodů, ale Hawks dokázali manko ve třetí čtvrtině stáhnout a dokonce v této části šli i do vedení. V poslední dvanáctiminutovce se ale Bulls vrátili k dobré obraně, dovolili hostům vstřelit pouze patnáct bodů a podruhé v sérii mají navrch.

Vedle Rose se dařilo Luolu Dengovi, autorovi 23 bodů, a speciálně v závěrečné části se blýskl náhradník Taj Gibson, který v této dvanáctiminutovce nastřílel všech svých 11 bodů v zápase. "Taj asi ani neví, jak dobrý je hráč," komentoval Rose Gibsonův výkon.

Nejlepším střelcem Atlanty byl s 21 body rozehrávač Jeff Teague, Josh Smith přidal 16 a Joe Johnson 15 bodů. Klíčový náhradník Jamal Crawford ale trefil jedinou střelu z devíti pokusů a přispěl jen dvěma body. Hawks také proměnili pouze jednu trojku z dvanácti.

"Ta série ale ještě není u konce. Musíme do toho vložit všechnu energii a odvést lepší práci tak, že udržíme na uzdě Derricka Rose. Když se to podaří, měli bychom se sem ještě vrátit na sedmý zápas," řekl Smith.

Druhé kolo play-off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Chicago - Atlanta 95:83 (stav série 3:2).

Reklama

Související témata: