Hlavní obsah

Házenkáři bez Štochla

OSTRAVA

Bez berlínského brankáře Petra Štochla, jenž se musí podrobit artroskopii lokte, se budou házenkáři koncem týdne snažit získat v těžké mezistátní konkurenci i počtvrté za sebou Pohár České televize. Otazník visí i nad účastí další bundesligové hvězdy Filipa Jíchy.

Článek

„Přijel, byť hrál poslední týden pod antibiotiky, a nechám na něm, jestli nastoupí,“ vysvětluje trenér Martin Lipták. V nominaci udělal už dříve změnu, když za zraněného lovosického Jiřího Motla povolal z německého Nordhornu Pavla Mičkala.

Národní tým rozehraje turnaj zítra v 18.15 h v Karviné s Ukrajinou. O 24 hodin později na něj tamtéž čeká Slovinsko a v sobotu od 17.15 h v Porubě Dánsko, čtvrtý tým letošního MS.

Všechna utkání vysílá přímým přenosem ČT 4. „Chceme si tu vyzkoušet v tréninku i během utkání bránění s jedním vysunutým hrotem jako alternativu už prověřené zatažené obrany. Jde nám o výsledky, hlavním účelem je ale herně se zase o něco posunout,“ říká kouč.

Česká nominace:
Slabý (Balingen/Něm.), Galia – Kubeš (oba Lemgo/Něm.), Jícha (Kiel/Něm.), Filip (Rhein Neckar/Něm.), Nocar (Chambery/Fr.), Berka (Stralsund/Něm.), Zdráhala (Grosswaldstadt/Něm.), Mičkal (Nordhorn/ Něm.), Sklenák (Eisenach/Něm.), Sobol (Montpellier/Fr.), Horák, Hynek (oba Ahlen/Něm.), Mráz (Wetzlar/Něm.), Prachař (Bacau/Rum.), Vraný (Dukla), Říha (Zubří).

Reklama

Související témata: