Hlavní obsah

NBA: Losangelské derby vyhráli nečekaně Clippers

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Clippers nečekaně vyhráli v NBA nedělní městské derby s favorizovanými Lakers 99:92. Ukončili tím sedmizápasovou vítěznou sérii obhájců titulu a během týdne získali druhý cenný skalp; Clippers, kterým v Západní konferenci patří třetí místo od konce, už ve středu porazili Miami, které do zápasu v Los Angeles drželo šňůru 13 vítězných zápasů na palubovkách soupeřů.

Foto: Jim Weber, ČTK/AP

Basketbalistům Lakers nepomohl k výhře ani hvězdný Kobe Bryant (uprostřed).

Článek

"Hráli jsme s malým úsilím. Nebylo to úplně špatné, ale celkově nám nějak chyběla energie," konstatoval trenér Lakers Phil Jackson. "Jsem si jistý, že až s nimi budeme hrát příště, budeme o trochu lépe fyzicky připravení. Dnes jsme neměli nikoho, kdo by nás táhl," doplnil Kobe Bryant, který byl s 27 body nejlepším střelcem Lakers. V domácím týmu dal o tři body víc Eric Gordon.

Strkanice před koncem

Prestižní zápas před téměř 20.000 diváků ve Staples Centru vyvrcholil strkanicí necelých šest sekund před koncem pod košem Lakers, po které rozhodčí vyloučili papírově domácí Blakea Griffina a Barona Davise a na straně poraženého týmu Rona Artesta a Lamara Odoma. Ten melu vyvolal tím, že při doskakování trestného hodu zatahal za dres Griffina, od něhož v boji o pozici schytal úder do zad, a ještě ho slovně napadl.

"Možná jsem zareagoval přehnaně, ale dostat ránu do zad ve chvíli, kdy soupeř vede šest sekund před koncem o devět bodů (90:99)... Jindy bych to přijal, basket je tvrdá hra, ale tohle za rozhodnutého stavu? To jsem nepřekousl, tak přišla reakce," vysvětlil Odom.

Jeho týmu zůstalo druhé místo v Západní konferenci, ale zvýšil se odstup za vedoucím San Antoniem, které porazilo Denver 110:97. Spurs mají po polovině odehraných zápasů bilanci 35 výher při pouhých šesti porážkách. Alespoň tak dobře na tom v minulosti byly jen dva celky, naposledy Detroit měl v polovině sezóny 2005/06 bilanci 36-5.

Výsledky NBA:
LA Clippers - LA Lakers 99:92, San Antonio - Denver 110:97.

Reklama

Související témata: