Hlavní obsah

Ostravští basketbalisté přišli o zraněné Stehlíka a Zbránka

OSTRAVA

Už tak úzký kádr basketbalistů Ostravy dostal další dvě rány, když kvůli zranění ze sestavy dlouhodobě vypadli Jan Stehlík a Filip Zbránek. Zatímco Zbránek by s vykloubenou klíční kostí mohl být fit po třech týdnech, Stehlíka čeká se zlomenou navikulární kostí minimálně dvouměsíční pauza.

Článek

Oba se zranili v předposledním ligovém utkání proti Prostějovu, které Nová huť nad favoritem nečekaně vyhrála o pět bodů. Hůře dopadl rozehrávač Stehlík, který už má za sebou operaci. "Minimálně šest týdnů bude mít fixní sádru. Pak ho čeká pozvolná rehabilitace, takže pár měsíců bude zcela mimo hru," uvedl v prohlášení tiskový mluvčí klubu Vladimír Raszka.

Zbránek podstoupí jen ambulantní léčbu a zhruba za tři týdny by měl být v pořádku. Tým trenéra Zdeňka Hummela se vedle zranění potýká i s vlnou nemocí a v minulých dnech z těchto důvodů chyběli Ivo Kresta, Lukáš Palyza a Martin Gniadek.

V inkriminovaném duelu proti Prostějovu Hummel do rotace nasazoval jen sedm hráčů. O víkendu v Pardubicích do hry zasáhlo dokonce jen šest mužů, přesto Ostrava na palubovce favorita uhrála relativně přijatelnou porážku 66:76.

Reklama

Související témata: