Hlavní obsah

Toronto zastavilo dlouhou sérii porážek

NEW YORK

Už pouze Atlanta nepoznala v dosavadní sezóně NBA, jak chutná vítězství. U dna tabulky ji ponechali basketbalisté Toronta, kteří v neděli proměnili v premiérové vítězství desátý zápas. Tristní bilanci si kanadský celek vylepšil proti Miami, které porazil 107:94.

Článek

Konci nejdelšího čekání na vítězství v úvodu sezóny v jedenáctileté klubové historii napomohla absence zraněného pivota Shaquilla O'Neala. Spolufavoritovi soutěže nebyl nic platný výkon Dwyana Wada, který dal 33 bodů, doskočil devět míčů a přidal osm asistencí. Domácím pomohl k vylepšení bilance hlavně Chris Bosh, autor 27 bodů a 12 doskoků.

"Nálada je po vítězství hned lepší. Lidi jsou hezčí, jídlo chutná lépe, trénink víc baví," řekl po zápase Bosh. "Jsem šťastný hlavně za hráče. Být trenérem je jedna věc, ale když musíte večer co večer předstupovat před 19 000 lidí a na hřišti testovat svoje sebevědomí, je to složité," řekl kouč Toronta Sam Mitchell.

Do čela Západní konference se probojovali Los Angeles Clippers, po vítězství 113:101 nad Golden State má překvapení sezóny stejnou bilanci jako obhájci titulu ze San Antonia. Elton Brand při osmé výhře zaznamenal 32 bodů a 10 doskoků. "Daří se nám, jsme tým a strašně nás to baví. Co může být víc vzrušující, než že se pereme se Spurs o vedení v konferenci?" řekl nejlepší hráč zápasu.

Zato druhému losangeleskému týmu se nedaří. Lakers prohráli pátý z šesti posledních zápasů, navíc si na ně dokonce doma vyšláplo Chicago, které bývá na palubovkách soupeřů prakticky neškodné. Kobemu Bryantovi nebyl nic platný vyrovnaný rekord ligy v sezóně v podobě 43 bodů, Bulls jeho tým porazili 96:93. Bryant a Lamar Odom měli v posledních 11 sekundách ještě možnost vyrovnat, ale jejich tříbodové pokusy košem neskončily.

V zápase Denveru s Memphisem se zaskvěl skvělým výkonem domácí pivot Marcus Camby, který nastřílel 21 bodů a stejný počet míčů doskočil, a to hrál jenom 34 minut. Jednatřicetiletý pivot zažívá skvělou sezonu, přes dvacet bodů dal během měsíce už popáté, zatímco za celý minulý ročník to dokázal pouze čtyřikrát. Nuggets díky němu vyhráli 99:83.

Výsledky:
New York - Portland 103:92, Toronto - Miami 107:94, Los Angeles Clippers - Golden State 113:101, Indiana - Houston 85:74, Denver - Memphis 99:83, Seattle - Sacramento 106:104, Los Angeles Lakers - Chicago 93:96.

Reklama