Hlavní obsah

Trenéra českých házenkářek Tkadlece trápí problémy v přípravě

PRAHA

Potíže se složením reprezentačního družstva musí řešit trenér českých házenkářek Jiří Tkadlec. Před blížícími se zápasy play-off o postup na mistrovství Evropy mu v cestě stojí především pracovní a studijní povinnosti, některé hráčky mají také zdravotní problémy. O postup na šampionát budou české hráčky bojovat se Švédskem; první zápas je na programu v sobotu 31. května ve Västeras, odveta 8. června v Jindřichově Hradci.

Článek

Problémy se nejvíce projevily na prvním soustředění týmu minulý týden v Lovosicích. Tam od neděle 25. května příprava pokračuje a kouč má k dispozici již většinu legionářek kromě Simerské, kterou její francouzský zaměstnavatel uvolní až těsně před odjezdem k prvnímu zápasu.

Do play-off se Češky probojovaly z předkvalifikačního turnaje, na podzim 2007 postoupily v Plzni z prvního místa. Z tehdejší úspěšné sestavy budou chybět tři hráčky: pivotka Petra Vítková má zraněné koleno, ze studijních důvodů chybí olomoucká spojka Tereza Kovačíková a pracovní povinnosti vyřadily i její spoluhráčku Barboru Stuchlovou. Tu měla v nominaci nahradit Martina Jonášová ze Slavie, ale ani ta se reprezentační akce kvůli zdravotním problémům nezúčastní.

Na první soustředění přijely jen dvě legionářky Martina Knytlová z německého Thüringenu a Iva Zámorská z norského Gjerpenu Skien. "Nyní se situace již zlepšila a až na Simerskou máme v přípravě všechny nominované hráčky," řekl trenér Tkadlec. V současné době má v kádru 16 hráček, které doplní ještě Simerská a Budayová, do Švédska odletí 15 házenkářek.

Po úvodním souboji play-off ve Švédsku čeká národní tým třetí blok přípravy. Ten hráčky absolvují v Jindřichově Hradci, kde se také uskuteční odveta.

V Lovosicích se nyní připravují následující hráčky:
Kristýna Selicharová (Slavia Praha), Barbora Raníková - Kateřina Vašková, Romana Tomečková, Michaela Hrbková, Kristýna Salčáková, Petra Růčková (všechny DHK Olomouc), Martina Knytlová (Thüringen/Něm.), Alena Stellnerová (Písek), Pavla Poznarová, Lenka Kysučanová, Klára Zachová (všechny Mety/Fr.), Klára Štolfová, Hana Kutlvašrová (obě Slavia), Iva Zámorská (Gjerpen Skien/Nor.), Alena Vojtíšková (Göppingen/Něm.).

Reklama