Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu nastoupí v pohárovém finále proti Prostějovu

Prostějov

O Český pohár volejbalistek se stejně jako loni utkají týmy Prostějova a Olympu Praha. Prostějovské obhájkyně v domácí semifinálové odvetě porazily Olomouc 3:1 a celkově v dvojutkání ztratily jedinou sadu. Olymp postoupil stejným poměrem setů 6:1 přes Ostravu už v minulém týdnu.

Článek

Prostějovský trenér Miroslav Čada se zlobil, že na začátku utkání hrál jeho tým špatně v obraně. "Defenzíva vůbec nefungovala a k tomu jsme dělali hodně nevynucených chyb. Naopak soupeř hrál velmi dobře. Dlouho jsme tak měli problémy a nepříznivý vývoj zlomili až od půlky druhého setu," uvedl na klubovém webu.

Prostějov získal Český pohár už šestkrát za sebou, loni ve finále zvítězil nad Olympem 3:1. Letos se o trofej bude hrát v úterý 18. února v Českých Budějovicích, v hale Jihostroje pro 2000 diváků v tentýž den vyvrcholí také Final Four Českého poháru mužů.

Do toho se nedostali loňští extraligoví mistři z Ostravy, kteří po domácím vítězství 3:1 podlehli v hale ČZU Praha 0:3. Dalším soupeřem Pražanů bude obhájce prvenství Liberec. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří pořádající České Budějovice a Příbram, která vyřadila Zlín až po rozhodujícím zlatém setu.

Český pohár volejbalistek - semifinále, odvetný zápas:
Prostějov - Olomouc 3:1 (-21, 21, 19, 17)
První zápas 3:0, Prostějov se 18. února utká ve finále s Olympem Praha.

Reklama