Hlavní obsah

Formule 1 z Brazílie nezmizí

SAO PAULO

Velká cena Brazílie na okruhu v Interlagosu je zachráněna. Soud vyšší instance totiž vyhověl odvolání zástupců Sao Paula proti rozhodnutí o zrušení smlouvy s vedením šampionátu, které kvůli údajné nevýhodnosti pro město vynesl na začátku listopadu soudce Joao Andre de Vicenzo.

Foto: Hoch Zwei

Giancarlo Fisichella ze stáje Jordan (vlevo) byl s odstupem vyhlášen vítězem letošní Velké ceny Brazílie.

Článek

Soudce Sergio Coimbra Schmidt, který původní opatření zrušil, poukázal na fakt, že podobné rozhodnutí není za daných okolností možné učinit jen jedenáct měsíců před plánovaným datem konání závodu.

Závod se tak uskuteční podle původních plánů v říjnu příštího roku, promotér Velké ceny Tamas Rohonyi už oznámil, že přípravy jsou opět v plném proudu. Akce bude pod pečlivou kontrolou místních úřadů, které věří, že v budoucnu se podobné problémy již nevyskytnou.

Proces na roky

Zrušení soudního příkazu znamená, že žalobci ze státního úřadu ombudsmana musejí své námitky proti smlouvě uplatnit prostřednictvím standardního soudního procesu, který se může táhnout roky.

"Odhadujeme délku jednání na čtyři až pět let," oznámili v brazilském tisku zástupci ministerstva sportu ze Sao Paula. "Máme již připravenou obhajobu včetně rozsáhlé studie, která ukazuje, že pořádání Velké ceny město obohatí," informovali novináře.

Zástupci města však věří, že se s odpůrci smlouvy dokážou shodnout na mimosoudním vyrovnání.

Reklama

Související témata: