Hlavní obsah

McLaren věří, že by v Maďarsku mohl bojovat o stupně vítězů

PRAHA

Již o nadcházejícím víkendu pokračuje seriál mistrovství světa formule 1. Tentokrát se Velká cena pojede v Maďarsku a stáj McLaren je před nedělní GP plná optimismu. Poté, co při GP Německa před deseti dny tým udělal velký pokrok, věří, že se v Maďarsku letos poprvé dostane na stupně vítězů.

Článek

Nová podlaha, difuzor a přední křídlo. Tyto úpravy na voze McLarenu pomohly k jeho zrychlení přibližně o sedm desetin sekundy na kolo. Tým proto doufá, že se konečně dostaví lepší výsledky, a že již o tomto víkendu by se při GP Maďarska mohl dostat na stupně vítězů.

"V Německu jsme zaznamenali jistý pokrok a musíme se dál snažit, abychom dosáhli lepších výsledků v dalším závodě. Vždy nám jde o vítězství, ale ne vždy na to máme potřebné vybavení. Doufejme, že ho v Maďarsku mít budeme, abychom zde mohli bojovat o vítězství," řekl Autosportu šéf týmu Martin Whitmarsh.

"Maďarský Hungaroring je okruh, kde jsme v minulosti slavili hodně úspěchů. Pojedeme sem nyní s tím, že by nám tento víkend měl potvrdit, že jsme se zlepšili pro zbytek sezóny," dodal Whitmarsh.

I přestože McLaren přesunul již většinu svých zdrojů na vývoj vozu pro nadcházející sezónu, na letošním monopostu pracuje stále usilovně. "Budeme pokračovat ve vývoji tohoto vozu. Úplně jsme změnili filozofii aerodynamiky, obtékání vzduchu kolem auta. A i když nejsem aerodynamik, podle dat vidím, že chlapci teď výkony zlepšují. Musíme ale na letošní monopost aplikovat jen takový vývoj, který povede také k vývoji vozu pro rok 2010."

"Letošní šampionát nevyhrajeme, příští rok musíme odvést lepší práci. Vozu pro příští sezónu věnujeme mnohem více úsilí, než tomu bylo touto dobou loni u současného monopostu," uzavřel Whitmarsh.

Reklama

Související témata: