Hlavní obsah

Nejraději bojuji na trati s Alonsem, říká Hamilton

PRAHA

Lewis Hamilton rád závodí kolo na kolo se svými soupeři, ale takových soubojů si neužívá tolik, kolik by chtěl. Nejraději se na trati potkává s bývalým týmovým kolegou Fernandem Alonsem. Hamilton a Alonso spolu závodili pro McLaren v roce 2007 a byli si velmi vyrovnanými soupeři, což zaskočilo především samotného Alonsa. Po neshodách s týmem se Španěl po jedné sezóně vrátil k Renaultu.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Lewis Hamilton slaví triumf ve Velké ceně Singapuru. Vzadu Fernando Alonso, který skončil třetí.

Článek

Před letošní Grand Prix Brazílie se Lewis Hamilton svezl na motokáře v rámci sponzorské akce Vodafonu a odpovídal na otázku, s kým nejraději bojuje na trati. "S Fernandem," uvedl. "Částečně kvůli naší minulosti. Byl dvojnásobným mistrem světa, já nováček a bylo skvělé s ním závodit."

"Je jedním z nejtvrdších soupeřů, s kterými jsem kdy závodil. Neměl jsem příležitost závodit s mnoha lidmi. Letos jsem s Jensonem nesvedl žádný souboj, ale hodně po něm toužíme."

S Alonsem bude muset Hamilton bojovat, byť možná ne kolo na kolo, v dalším závodě v Interlagosu. Španěl totiž vede šampionát a Brit na něj ztrácí 21 bodů, takže ho musí porazit, pokud si chce zachovat šanci na titul do Abú Zabí. Grand Prix Brazílie vidí Hamilton nadějně.

"Na okruzích pro nižší přítlak jsme letos byli konkurenceschopnější," řekl. "Na okruzích, jako je Spa nebo Valencie, jsme byli vpředu. Následující dva okruhy vyžadují nižší přítlak a měly by nám sedět. Nikdy jsem neměl vůz, který by obecně měl na vítězství v Brazílii, ale letos je to v tomto ohledu ten nejlepší, jaký jsem kdy měl."

Reklama