Hlavní obsah

Ralfa nahradí pro GP Itálie Marc Gené

MONZA

Jezdec týmu Williams Ralf Schumacher nebude startovat v nedělním závodě GP Itálie. Mladší ze Shcumacherů právě na trati v Monze 2. září při testování havaroval, utrpěl otřes mozku, a ještě se necítí stoprocentně fit. V monopostu ho nahradí zkušební jezdec týmu Marc Gené.

Foto: BMW AG

Pro závod v Itálii pustí Ralf Schumacher za sebe do vozu náhradníka. Tím je Marc Gené.

Článek

Ralf nastoupil do včerejší první kvalifikace, ale neuspěl. Nevešel se do šikany, zkrátil si trať a rozhodčí mu proto dosažený čas nezapočítali.

Schumacher se chce plně zotavit, aby se za dva týdny mohl zúčastnit GP USA v Indianapolis. Snižuje se tak jeho šance zasáhnout do boje o mistrovský titul. V průběžném pořadí je Ralf čtvrtý a na svého bratra Michaela, který soutěž vede, ztrácí 14 bodů. Po závodu v Monze se pojednou už jen dvě GP - v USA a Japonsku.

"Samozřejmě to znamená konec Ralfových vyhlídek na titul, ale týmu by se to nijak dotknout nemělo," věří Mario Theissen, sportovní ředitel automobilky BMW, která dodává Williamsu motory. "Ralf si dnes ráno stěžoval na bolesti hlavy a řekl Sidu Watkinsovi, že se necítí na to, aby jel. Sid mu to schválil," tlumočil Schumacherovi rozmluvu s hlavním lékařem šampionátu.

Španěl Gené jel závod formule 1 naposledy v roce 2000 v Malajsii za tým Minardi, pro který získal v celkem 33 startech jediný bod. "Všechno jsme změnili. Zabralo to asi hodinu a půl, než jsme vůz nastavili pro Marka. Ale jsem si jistý, že to bude dobré," dodal Theissen.

Gené si zatím vede dobře. Ve druhém volném tréninku zajel šestý čas, ve třetím volném tréninku dokonce třetí.

Pro Williams znamená Schumacherova neúčast také oslabení v boji o prvenství v Poháru konstruktérů, v němž má náskok osmi bodů před Ferrari. O udržení této pozice se v neděli bude snažit hlavně Kolumbijec Juan Pablo Montoya, který v šampionátu jezdců ztrácí jediný bod na vedoucího Michaela Schumachera. Montoya začal v Itálii výborně, když vyhrál první kvalifikaci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata: