Hlavní obsah

Stáje Prodrive formuli 1 v příští sezoně zřejmě nerozšíří

SAO PAULO

Nová stáj Prodrive formuli 1 v příští sezóně s velkou pravděpodobností nerozšíří. Podle šéfa seriálu Bernie Ecclestona jí v tom zabrání dohoda stávajících týmů, které nepovolí používání vozů vyrobených cizí stájí.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

"Moc se na formuli těšili, ale vzdali to. Je to škoda," řekl dnes Ecclestone agentuře Reuters. "Týmy velmi pravděpodobně nepovolí používání cizích vozů, protože jen na jejich vývoj každý z nich v průměru utratí půl miliardy, zatímco Prodrive by přišel s celkovým rozpočtem jen 75 miliónů dolarů," dodal.

Prodrive, kterou vede bývalý šéf Benettonu a BAR David Richards, měla v úmyslu nestavět vlastní vozy, ale kupovat je od McLarenu. To se však nelíbilo vedení Williamsu, podle kterého by taková praxe mohla ohrozit jeho existenci.

Podle původních plánů mělo v příští sezoně vstoupit v platnost pravidlo o možnosti kupování cizích vozů, kvůli protestům Williamsu se ho však podle Ecclestona nepodaří prosadit.

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace probíhá Živě
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.