Hlavní obsah

Svět formule 1 lituje Schumacherova zranění, Ferrari čelí kritice

PRAHA

Když před dvěma týdny oznámil fenomenální Michael Schumacher návrat do formule 1, celý motoristický svět tuto zprávu přijal s nadšením. Avšak bolesti krční páteře sedminásobnému mistru světa nakonec nedovolí návrat uskutečnit. Stáj Ferrari tak opět musela hledat náhradníka za zraněného Felipe Massu a volba padla na Lucu Badoera. A stala se tak terčem kritiky.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Michaela Schumachera do závodního kokpitu nepustí zranění krku.

Článek

"Je to jedno z nejabsurdnějších rozhodnutí, jaké kdy Ferrari udělalo," prohlásil Carlos Gracia, prezident španělské motoristické federace v rozhovoru pro španělský deník Marca. "Podle mě je Marc Gené mnohem lépe připraven, vždyť v červnu vyhrál slavný závod 24 hodin Le Mans a stal se tak prvním Španělem, který zde prokázal schopnost vítězit. To by mělo být pro Ferrari důležitým znamením. Myslím, že Marc je v lepší formě než Badoer, který již tři roky nezávodil," vysvětloval svůj postoj Gracia.

Testovací jezdec Ferrari Luca Badoerfoto: ČTK/AP/Alberto Pellaschiar

Schumacherova rozhodnutí nezávodit litují fanoušci, jezdci i Lauda 

"Je nám to líto, moc jsme se na Michaelův návrat těšili. Formule 1 by byla hned zajímavější," řekl agentuře AP jeden z fanoušků. "Je to smutné pro fanoušky i celou formuli 1. Všichni jsme byli v euforii a těšili se na něj," uvedl Adrian Sutil, jezdec stáje Force India.

"Myslím, že Michael určitě udělal vše pro to, aby byl fit a mohl startovat. Bohužel mu ale jeho zranění nedovolí řídit vůz formule 1. Je to velká škoda. Určitě je z toho zklamaný," nechal se slyšet trojnásobný mistr světa Niki Lauda. "Je to zklamání pro všechny fandy, kteří se už nemohli dočkat Michaelova návratu. Zdraví je ale nejdůležitější, to je jasné," dodal Norbert Haug, šéf Mercedesu.

"Lance Armstrong by nikdy nezávodil v Tour de France, kdyby nebyl stoprocentně fit. A Michael Schumacher je v tomhle stejný. Divím se ale, že mu to trvalo tak dlouho, než se rozhodl," reagoval na rozhodnutí Schumachera Eddie Jordan. „Michael má stále potřebnou rychlost, ale po té nehodě už není nejspíš schopen  jezdit dvě hodiny při závodě. Byli jsme "okradeni" o jeho návrat. Já jsem se moc těšil na to, jak si povede ve srovnání s těmi mladými jezdci," dodal Jordan.

Reklama

Související témata: