Hlavní obsah

Williams odhalil monopost FW28

OXFORD

Stáj formule 1 Williams v pátek ve svém sídle v britském Grove nedaleko Oxfordu představila letošní model vozu pro mistrovství světa. Monopost s označením FW28 po rozchodu s automobilkou BMW pohání osmiválec od Cosworthu a ke změně došlo také ve výběru pneumatik poté, co Williams po pěti letech přešel pod křídla japonského Bridgestonu.

Článek

"Nový vůz je poměrně vzdálený od svých předchůdců. Jednak je to způsobeno novými nároky na aerodynamiku, svou roli ale také sehrály přechod k Bridgestonu a vybavení novým osmiválcem Cosworth. Práce na novém designu byla ohromně vzrušující a nezbývá než věřit, že naše dílo přispěje k úspěšnému vystoupení stáje v šampionátu," uvedl při odhalení nového vozu designér Williamsu Sam Michael.

Podle Michaela se podařilo konstruktérskému týmu vytvořit rychlý vůz, který bude konkurovat nejsilnějším stájím. "Letos nás čeká těžký úkol: vrátit Williams na výsluní formule 1. Konkurence je silná a pokud se chceme prosadit, musíme být hodně rychlí. Právě takový by měl FW28 být," dodal konstruktér britské stáje.

Nový monopost si odbyde první testy po svém odhalení v úterý 31. ledna na okruhu ve španělské Valencii.

Reklama

Související témata: