Hlavní obsah

Zraněný Massa udělal první kroky a opustí jednotku intenzivní péče

PRAHA

Další pozitivní zprávy přišly ve středu z nemocnice v Budapešti, kde se zotavuje po sobotní nehodě pilot formule 1 Felipe Massa. Podle nejnovějších informací osmadvacetiletý Brazilec sedí, a dokonce už udělal první kroky. Informovalo o tom Ferrari na svých webových stránkách.

Foto: Stringer , Reuters

Felipe Massa na nosítkách po havárii v kvalifikaci na VC Maďarska

Článek

Podle ošetřujících lékařů všechna vyšetření zatím dopadla dobře a Massa tak bude moci v nejbližších hodinách opustit jednotku intenzivní péče. V nemocnici však zůstane ještě několik dalších dní. Podle Massova otce Luise Antonia bude závodník převezen z Budapešti do nemocnice v Paříži již ve čtvrtek.

Den za dnem se stav osmadvacetiletého jezdce zlepšuje. V pondělí byl probuzen z umělého spánku, v úterý poprvé otevřel poraněné levé oko a ujistil, že na něj vidí. Poškození zrakového nervu ale zatím nebylo vyloučeno. Bez problémů také mluví anglicky, italsky a s rodinou portugalsky. "To nasvědčuje tomu, že poznávací oblast mozku je v pořádku. Zlepšení v posledních hodinách překročilo naše nejdivočejší představy,“ prohlásil osobní lékař Massy Dino Altmann.

"Za pomoci fyzioterapeutů ukázal, že rozezná levou stranu od pravé a má plný odhad vzdálenosti a hloubky. Nemám pochyb o tom, že Felipe bude zase závodit. Jsem si tím jistý," řekl Altmann italským novinám Gazzetta dello Sport.

V nemocnici je s Massou jeho těhotná manželka Rafaela, rodiče i bratr. V úterý Massu navštívil šéf stáje Stefano Domenicali a Jean Todt. Ve středu za ním dorazil prezident Ferrari Luka di Montezemolo a předal mu vzkazy od fanoušků.

Reklama

Související témata: